(NaturalNews)

Не е трудно да се разбере желанието за Wi-Fi. Тази революционна технология, която е в търговската мрежа от 1999 г., премахва кабелите за компютри, намалява таксите за клетъчно използване и ни позволява да се свържем в интернет от всяко място със сигнал. Въпреки тези ползи, обаче, проучванията продължават да показват, че радиацията, генерирана от безжичните рутери се отразява отрицателно на здравето ни. Сайтът на Британски активист Stop Smart Meters наскоро публикува списък с 34 научни изследвания, доказващи неблагоприятни биологични последици от излагането на Wi-Fi, включително проучвания, които го свързват с главоболие, намален брой на сперматозоидите и оксидативен стрес.

Най-новите изследвания за опасностите от Wi-Fi обаче, идват от изненадващо скромен източник: Пет деветокласнички от Дания, чийто научен експеримент показал, че безжичната радиация е опустошителна за растенията.

Неоспорими резултати

Експериментът започнал, когато петте студентки са усетили, че имат трудности да се концентрират в училище, ако са спали близо до техните мобилни телефони предишната вечер. Заинтригувани от това явление, студентките се опитали да изследват последиците от радиацията на мобилен телефон върху хората. За съжаление, тяхното училище им попречило да се занимават с този експеримент, поради липса на ресурси, така че вместо това студентите са решили да изпитат последствията от Wi-Fi радиация (сравними по сила с радиацията от мобилен телефон) върху растение.

Момичетата поставят шест тарелки със семена Lepidium Sativum (градински кресон отглеждан с търговска цел в цяла Европа) в една стая без радиация и равно количество в една стая, в непосредствена близост до два Wi-Fi рутера. През 12-дневен период, те наблюдавали, измервали, претеглили и фотографирали резултатите. Обаче, още преди да пристигне 12-ия ден, крайните резултати са очевидни: семената от кресон, поставени в близост до рутерите или не са пораснали или са били напълно мъртви, а семената поставени в стаята без радиация са цъфнали в здрави растения.

Експериментът спечелил на петте студентки най-големите награди в регионален научен конкурс. Освен това, според учителя им в училището, Ким Хорсевад, професор по неврология в Каролинския институт в Швеция, той е бил толкова впечатлен от експеримента, че е заинтересован от повтарянето му в контролирана научна среда.

 

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Michael Ravensthorpe

By admin

2 thoughts on “Eксперимент установи, че растенията няма да растат, когато са в близост до Wi-Fi рутери”

Напиши коментар

Добави обява

×
×