(NaturalNews)

Ако не сте чували за билката нийм, сега е времето за това! Нийм е мощна, популярна билка в аюрведическа медицина. Тя има невероятно много ползи при храносмилателни проблеми до проблеми при заздравяването на кожата. Тя може да се приема през устата или локално. Дървото нийм е наричано още, „Дървото на живота“.

10-те най-добри начини за използване на нийм

1. Подпомага и засилва имунната система: Нийм има антибактериални и противогъбични свойства. Също така е богат на антиоксиданти, които се борят със свободните радикали, които могат да увредят клетките и водят до заболяване. Чрез пиене на вода от нийм, може да се намали кашлица.

2. Лекува и поддържа кожата: Нийм има противовъзпалителни свойства, които помагат за успокояване на възпалена или раздразнена кожа. То може да помогне с кожни проблеми като акне, псориазис и екзема. Вземете вана с листа от нийм или го смесете с кокосово масло и наложете на кожата.

3. Противовъзпалително: Нийм има противовъзпалителни свойства и се използва при състояния като артрит, болки в мускулите и възпалени рани. Нагрейте масло от нийм с кокосово масло и масажирайте ставите с болки.

4. Дентално здраве: Нийм може да се използва в пасти за зъби или вода за уста, за  да предотврати заболяване на венците и кухини. Нийм предпазва венците да не стават раздразнени и възпалени и предотвратява натрупването на бактерии в устата. Клонките от дървото са били използвани в продължение на векове, за миене на зъбите.

5. Паразити: Нийм може да бъде използвано за борба с вътрешни паразитни червеи. Пийте чай от нийм, за да убиете дерматофитии и скабиес.

6. Средство против насекоми: Нийм е естествен репелент против насекоми. Той е безопасен за употреба върху тялото, за да държи неприятелите настрана. Може да се използва и в шампоан, за да се отървете от въшки. Поставете маслото в косата и оставете за една нощ. Маслото от нийм също може да бъде добавено към шампоани за кучета, за да убие бълхи и кърлежи. Друга употреба е да направите спрей за защита на вашата градина от вредители.

7. Храносмилателни проблеми: Нийм поддържа здравословен гастроинтестинален тракт и помага за обработването на храните, за да се предотвратят храносмилателни проблеми като диария и запек.

8. Поддържа черния дроб: Нийм помага за правилно функциониране на черния дроб, чрез филтриране на токсините, за да може дроба да работи правилно. Използването на нийм се препоръчва също и за лечение на жълтеница.

9. Брадавици и херпеси: Паста от нийм на прах може да бъде прилагана на брадавици, херпеси и други вирусни проблеми.

10. Лечение на рак: Известно е, че нийм намалява размера на туморите когато се инжектира около областта.

Има още много начини за използване на тази чудна билка. Нийм е бързо развиващо се дърво, ако не можете да намерите растящо близо до вас дърво, можете да закупите евтино прах, листа, семена или цветя. Има няколко странични ефекти от нийм. Нийм не трябва да се използва при кърмачета. Не трябва да приемате нийм, ако сте бременни или искате да забременеете, той може да действа като абортиращо средство. Тези, които са имали случаи на стомашни заболявания или нередности, не трябва да използват добавки, базирани на листа от нийм. Тези, с настоящи и минали чернодробни или бъбречни проблеми, не трябва да използват нийм. Някои хора съобщават, че изпитват покачване в нивата на умора, когато приемат нийм.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Alex Du Toit, Earthie Mama

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×