(NaturalNews)

Изследванията показват, че с едва 11 часа медитация, бялото вещество на мозъка, което аспартамът унищожава, може да започне да расте отново. Изследванията в областта на увреждания на мозъка, причинени от аспартама, разкриват лезии на нервните влакна, известни като бяло вещество. Това се дължи на вторичните продукти, създадени когато се поглъща аспартам, а именно метанол и формалдехид. Ефектите на поглъщането на тези химикали са толкова сериозни, че предизвикват симптоми, често погрешно смятани за множествена склероза. Други изкуствени подсладители като неотам имат същия ефект.

Пример за това е унищожаването на бялото вещество в предната част на мозъка, което причинява липса на нервна дейност в тази област. Това е свързано с психични проблеми като хиперактивност, деменция, депресия и шизофрения. Участниците в тест съобщават за намалени чувства на гняв, депресия, тревожност и умора и намалени нива на хормона на стреса кортизол. Промените включват подобряване на настроението, което от своя страна е в съответствие със саморегулирането и е основна характеристика на много психични проблеми.

Медитацията и обучението за движение на тялото, използвани в тестовете е известно като интегративно тяло-ум обучение. Това е форма на медитация от китайската медицина. Чрез активиране на области на мозъка, които не разполагат с достатъчно бяло вещество, като отговор мозъкът създава нови нервни влакна. Той дава нова перспектива за това как мозъчната функция може да се подобри чрез използване на евтина терапия, вместо да се използват скъпи лекарства.

Стойността на медитация e потвърдена от основните психично-здравни изследвания

Медитацията като терапия набира все по-голямо признание от лекарите в областта на психичното здраве, повече изследвания се въвеждат в експлоатация. Тези проучвания и изследователски проекти излагат интересни ефекти, някои от които са за лечение на традиционно нелечими състояния. Деца с нарушения от аутистичния спектър, дефицит на вниманието и хиперактивност се ползват от положителнитото влияние на медитацията върху  нервните влакна, което им позволява по-голям контрол, по-добро настроение и по-лесно приобщаване в обществото.

С толкова много хора, консумиращи големи количества аспартам и други, унищожаващи мозъка хранителни добавки и ваксини, не е изненада, че има такова покачване на депресия, разстройства на поведението и насилствено поведение. Изследванията, които са доказали връзката между аспартама и унищожаването на нервните влакна на мозъка, повдигат много сериозни въпроси за здравните и социални последици от упояването на населението чрез  хранителни стоки. Въпреки това, проучвания, които са доказали ефекта на медитацията за възобновяване на тези нервни влакна дава надежда на тези, които са били засегнати. Чрез въздържане от аспартам-съдържащи продукти, както и използването на медитация, щетите могат да бъдат поправени. Това ще позволи на засегнатите хора да станат по-малко агресивни, по-внимателни и да бъдат много по-емоционално стабилни. Това ще доведе до намаляване на необходимостта от опасни и скъпи лекарствени лечения като риталин и прозак.

Само въпрос на време е преди фармацевтичната индустрия да излезе с „изследване“, което „доказва“, че само лекарствата са доказано ефективни и медитацията е просто глупост. Но това е така, защото те защитават единственото нещо, което ги интересува най-много – печалбата.

Автор: D Holt

Източник: http://www.naturalnews.com/036244_meditation_brain_repair_aspartame.html#ixzz2XlkxxYT0

Превод от английски на български

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×