(NaturalNews)

Според д-р Даниел Г. Амин, основател на клиниките Амин в Нюпорт Бийч (Newport Beach), плодът авокадо е пълен с вид мазнини, които моментално могат да се използват, за да се осигури енергия. Това са чудесни на вкус плодове, които са приятно допълнение за салати, така че не е толкова трудно да се консумират всеки ден. Съветът Хас Авокадо (HAB) е организация в маркетинга и световната търговия, която поддържа лабораторни изследвания, провеждани, за да разгледат различните ползи за здравето от авокадо. Те са насочени към предимствата при ядене на авокадо за сърдечно-съдови заболявания, управление на теглото, захарен диабет, както и способността му да подобрява усвояването на хранителните вещества от организма. В едно от клиничните изследвания е установено, че консумация на половин авокадо заедно с хамбургер значително попречва за производството на съединение в организма, което причинява възпаление, отколкото ядене само на бургер без плода.

Ползите от авокадо:

Ограничаване на приема на въглехидрати

Този източник на мононенаситени мазнини или сурови мазнини има високи нива на калий. Помага за балансиране на калиевите и натриеви нива, изисквани от тялото. Премахването на въглехидратите е най-добрият начин за поддържане на здравето и поддържане на теглото. Въпреки това, когато се спре консумацията на въглехидрати, също така е необходимо да се поемат източници на здравословни мазнини като тези от авокадо, масло, кокосово масло, органични яйца и др.

Ограничаване на приема на протеини

Има доказани факти, които показват, че ограничаването на консумацията на протеини може да бъде от полза за дългосрочното здраве и превенция на терминални болести като рак. В днешно време, много хората приемат твърде много ниско качествен протеин, като говеждо месо, и такъв от животински източници, отгледани с използването на затворени системи за хранене. Ако ядете по-малко протеини, трябва да се приемат здравословни мазнини от авокадо, кокосово масло, зехтин, маслини, ядки и сурово масло.

Ползи за здравето

Авокадото има противовъзпалителни свойства и цяла гама от други свойства, които са полезни за здравето. Едно изследване показва, че този мощен плод може да помогне за предотвратяване на увреждане на черния дроб. Друго проучване използва авокадо и други плодове за хранене на лабораторни плъхове. Плъховете се инжектират със силно вещество, което е вредно за черния дроб. Този токсичен химикал негативно засяга кръвните клетки и води до апоптоза. Лабораторните плъхове, на които е било давано авокадо имали само ограничено увреждане на черния дроб в сравнение с тези, които не са хранени с посочените плодове.

Да обобщим

Д-р Амин заключава, че авокадото се класира като много безопасен продукт, дори и след излагане на химикали, тъй като има своя собствена естествена защита. Наистина е сред най-безопасните традиционно култивирани плодове, които са налични на пазара. Мнозинството медицински експерти твърдят, че не е необходимо да купувате тези плодове, органично отгледани. Авокадото има дебела кожа, която осигурява защита от вредни пестициди. Следователно, закупуване на по-скъпи сортове или органични плодове не е наистина необходимо, особено ако сте с по-малък бюджет.

Източник: http://www.naturalnews.com/

Автор: Sandeep Godiyal

Превод от английски на български

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *