Над 50 милиона американци в момента са с някакъв вид автоимунно заболяване. Един от всеки шест души може дори да не го знаят. За над 80 известни автоимунни заболявания, не мислете, че сте имунизирани. Жените са по-изложени на риск, една от 12 има шанс да получи автоимунно заболяване, за разлика от 1 на 20 мъже. Просто казано, автоимунните проблеми произтичат от объркана имунна система, при която тялото счита здравите клетки за нездравословни, чужди клетки и ги атакува. Лечения изобилстват, но лек няма. Признаци и симптоми на различни заболявания включват различни общи черти, като например, умора, мускулни и ставни болки, възпаление, храносмилателни и проблеми с паметта, тревожност и депресия. Нека хвърлим един поглед към някои от по-известни автоимунни проблеми, за да получите по-добро разбиране за това какво са те и как работят.

Автоимунно заболяване: Псориазис

Признаците на псориазис са относително лесни за откриване, в сравнение с някои от другите автоимунни заболявания. Характеризира се с червени, повтарящи, а вероятно и сърбящи обриви и петна, появяващи се по различни части на тялото. Причината за псориазис не е напълно изяснена, въпреки че някои от най-често съобщаваните условия, свързани с него са стрес, прекомерна консумация на алкохол и затлъстяване.

Поставянето на псориазис  под контрол става чрез поставяне на себе си под контрол. Променете вашата диета, преустановете консумацията на тропически плодове, червени меса, кафе и алкохол и се опитайте да намалите нивата на стрес. Ако това не работи, може да се наложи да търсите различни форми на фототерапия, в които кожата ще бъде бомбардирана от концентрации на ултравиолетова светлина. Където съвременната медицина може да не успее, природата може да има отговор. Много хора са намерили ефективни билкови лекарства, като алое вера, риган, черен орех, диво грозде и вечерна иглика.

Автоимунно заболяване: Множествена склероза

Множествената склероза е автоимунно заболяване, което не трябва да се подценява, то се отразява на покритието или миелиновата обвивка на нервите. Ако вие или любим човек започне да изпитва проблеми с координация или балансиране, речеви проблеми, треперене или всяко прекомерно изтръпване в крайниците (ръце, крака), то е препоръчително да се консултирате с вашия лекар, за да се направи тест, който може да бъде направен с проба от косата.

Симптомите на множествената склероза може да идват и си отиват, но вие задължително трябва да вземете мерки, тъй като колкото по-дълго продължава заболяването и не се лекува, толкова по-трайни стават неврологичните проблеми, тъй като тя може да атакува мозъка и гръбначния мозък. Докато симптомите спят, множествената склероза работи и може да доведе до увреждане и живот, съкратен от 5-10 години. Потърсете ранно лечение.  Съвременните медицински методи могат да бъдат технически скъпи и със странични ефекти. За по-рентабилни алтернативи, хората са намерили облекчение чрез използването на билкови лекарства като канабис, акупунктура, йога и дори влизане в хипербарни (под налягане) камери, пълни с кислород.

Източник: http://blogs.naturalnews.com/autoimmune-diseases-youre-automatically-included-2/

Автор:  Dave Hawthorne

Превод от английски на български

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×