(NaturalNews)

С пристигането на пролетта много от нас се подготвят за борба със сезонни алергии. Всъщност, много хора вече изпитват някои от симптомите на сезонните алергии и те могат само да се влошат.

Симптомите обикновено предизвикват сърбеж в носа, гърлото, устата и очите, наред с кихане и хрема/запушен нос, които могат напълно да изцедят енергията на човек (дори могат да предизвикат симптоми на астма)!

Естествени средства

Има много естествени средства, които можете да опитате, за да предотвратите или намалите вашите симптоми на алергия.

Местен суров мед: Консумирането на МЕСТЕН мед, получен от дървета, цветя и други растения около вашия район, може да ви помогне да изградите толерантност към тези растения. Яденето на няколко супени лъжици на ден може да свърши работа, за да ви отърве от вашите алергии!

Суров ябълков оцет: Той може да помогне за предотвратяване на алергиите преди дори да са започнали да блокират хистамина и следователно намалява възпалението, което е често срещан симптом на алергиите. Можете да консумирате малко количество суров ябълков оцет, като съотношение 1:1 с вода сутрин (дори до три пъти на ден), за да предотвратите възникването на алергии! Не го пийте твърде бързо, тъй като може да изгори гърлото.

Кверцетин: Това съединение е установено, че имитира анти-хистаминови свойства на някои алергични лекарства! Добавянето на храни, които са с високо съдържание на кверцетин към вашата диета, може да ви помогне да блокирате естествено хистамина, свързан с алергиите. Храни, които са с естествено високо съдържание на кверцетин са чесън, лук, ябълки и лют червен пипер (кайен).

Лайка: Лайката често се използва за намаляване на сърбеж, свързан с много алергии (например отровен бръшлян), но също можете да поставите мокри торбички чай от лайка върху очите си (нека седят в продължение на 10 минути), за да намалите и сърбежа там! Плюс това, ще имате хубава, вкусна чаша чай!

Както винаги, естественият подход може да бъде също толкова ефективен (ако не и повече) и по-здравословен от повечето средства за защита в аптеката! Чрез експериментиране с някои от тези естествени средства, продължителният алергичен сезон тази година може да има минимални ефекти върху вас!

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: J. Anderson

Превод от английски на български

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×