(NaturalNews) Според ново проучване от Университета по медицина във Верджиния, антибиотиците, вече не трябва да бъдат стандартна практика за лечение на бронхит.

Изследователи наскоро проучили световната литература относно бронхит, включваща изследвания, клинични изследвания и всичко, свързано с бронхит и неговото лечение, и заключили, че антибиотиците трябва като цяло да бъдат избегнати при случаите с бронхит.

Д-р Ричард Венцел – един от авторите на доклада – заявява, че „Лекарите трябва да бъдат насърчавани да избягват антибиотици в повечето случаи.“

Венцел добавя и, че антибиотиците, предписани на пациенти с бронхит е безмислено лечение на нещо, което е „причинено от агенти, за които ние нямаме терапия все още“, имайки  предвид вирусите. Бронхитът се характеризира с възпаление на дихателните пътища.

Само много малък процент от всички случаи на бронхит може да се лекуват от лекари. Д-р Венцел изчислява, че въпреки това на 70 до 80 процента от пациентите с бронхит е предписван курс на антибиотици с продължителност 5 до 10 дни.

Един от всеки 20 американски възрастни ще получи бронхит през дадена година, според д-р Венцел. Според него първоначалната причина, че страдащите от бронхит не вземат предписаните антибиотици е, защото те струват пари. Венцел добавя, че „всички антибиотици имат странични ефекти, като обрив, диария и коремни болки, и тези страничните ефекти са приемливи само когато лекарството помага на пациента“.

Тъй като има множество аргументи срещу приема на антибиотици от пациенти с бронхит, защо лекарите все още ги предписват? Според д-р Венцел, основната причина за това е удобство за лекарите. „Помислете за всички пациенти, които трябва да минат през кабинета на ден… Може да отнеме 15 минути, за да се обясни защо антибиотик, не е необходим при това състояние или да се напише рецепта за 30 секунди.“

Автор: Jerome Douglas

Източник: www.naturalnews.com

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *