Антиоксиданти, базирани на храни, значително удължават живота, като поддържат имунната ви система млада

антиоксиданти

Биолозите знаят, че тимусната жлеза се свива бързо след пубертета, но не са били в състояние да обяснят защо тази важна жлеза се превръща толкова бързо в мазнини с напредване на възрастта на хората. Нови изследвания показват, че в тимусите на повечето хора липсват някои много важни антиоксиданти на базата на храни. Ако получава правилното количество антиоксиданти, включително витамин С и ензима каталаза, тимусът може да старее по-грациозно, поддържайки имунната система млада и силна.

Тимусната жлеза, която се намира в предната част на електромагнитното сърце и между белите дробове, е централен възел за интелигентност на имунната система и е отговорна за създаването на Т-клетките за борба с инфекциите. Тези Т-клетки (бели кръвни клетки) защитават организма от лошите бактерии и вируси, които са си поправили път покрай първите защитни линии на организма. Веднъж, след като Т-клетките са достатъчно зрели, те се транспортират през кръвоносните съдове до далака и лимфните възли, където работят заедно, за да медиират клетъчен имунитет. Специфичен протеин в мембраната на Т-клетките, наречен Т-клетъчен рецептор е отговорен за всички антигени, които предизвикват имунен отговор.

Тимусът също така е мощна сила в ендокринната система, отговорен за производството на подобни на хормон протеини, които помагат на Т-лимфоцитите да узряват и да се диференцират. Тези хормони повишават имунните отговори, давайки на Т-клетките способността да разпознават разлики в бактерии и вируси.

В тази интелигентност могат да бъдат генерирани три класа Т-клетки. Хелперни Т-клетки се създават за ускоряване на производството на антитела чрез подсилване на В-клетки. Цитотоксични Т-клетки се създават в тимуса специално да се справят с антигени. Регулаторни Т-клетки са направени за подтискане на В-клетъчен отговор на специфични антигени.

Упражняването на тимуса и снабдяването му с правилните хранителни компоненти му дава възможност да се пребори с патогени в напреднала възраст

Този естествен отговор на имунитета е отслабен, когато не се използва и упражнява. Днес децата са изложени на най-малко 49 дози ваксини преди да навършат шест години. Не е изненадващо, че тимусните жлези на хората се свиват по-бързо днес. Жлезата просто не се спречква със света на патогени, както е предназначено от природата. По законите на природата, когато нещо с предназначение не се използва по начина, по който е проектирано, то става слабо и децентрализирано. Хуморалната защитна система на човешкия организъм бива прескачана като все повече и повече ваксини преквалифицират човешките имунни системи.

Вместо преквалификация на имунната система с помощта на синтетични ваксинални химикали и лабораторно отгледани вируси, здравите хора могат да упражняват своите вътрешни органи срещу всички патогени. Те могат да позволят на своите интелигентни, естествени защитни сили в техния собствен тимус да вършат работа. Изследвания показват, че ако тимусът получава правилните антиоксиданти на базата на храни, той може да се развива, запазвайки имунната система на хората млада и силна със стареенето.

Обикновен витамин C на базата на храни, показва най-голямо обещание в проучването. Витамин C възпрепятства сбръчкване на тимуса, поддържайки жлезата на върха на своята игра, за производство на всички тези важни Т-клетки. Това показва колко ценно е простото хранене за защита на млади и стари, когато са изправени пред развиващи се патогени.

“Ние предлагаме за пръв път връзка между антиоксиданти и нормална имунна функция, откривайки нови възможности за потенциални стратегии за лечение, които биха могли да подобрят имунната защита в застаряващото население”, казва водещият учен д-р Хауърд Петри от Института Scripps Research в Сан Диего, Калифорния. Той потвърждава, че тимусът “остарява по-бързо от всяка друга тъкан в организма”, което може да “намали способността на възрастните индивиди да отговарят на нови имунологични предизвикателства.”

Изследвания на Петри също показват как “реактивни кислородни видове” химични вещества разрушават клетъчните мембрани, докато разбъркват ДНК. Проучването установява, че антиоксидантите на базата на храни, по-специално ензим, наречен каталаза – защитава срещу този негативен ефект. Изследователите открили, че със стареене на тимуса, той става с дефицит на каталаза, позволявайки повишено окислително увреждане. В експерименти, изследователите дават на мишки повишени нива на каталаза. По време на експеримента, техните тимусни жлези не се сбръчкат в сравнение с контролите. В действителност, жлезите не само са запазени в присъствието на каталаза, но са запазени също и в присъствието на витамин С.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: L.J. DevonЕдин коментар на Антиоксиданти, базирани на храни, значително удължават живота, като поддържат имунната ви система млада

  1. Zashto da udaljavame jivota si, za da plashtame danaci li? Nqma nujda

Вашият коментар