(NaturalNews) Контролирането на кръвното налягане с билки е добра опция, като се има предвид, че голяма част от хората страдат от високо кръвно налягане. Мнозина губят живота си заради този тих убиец всяка година. Той е един от водещите фактори за сърдечно-съдови заболявания и не винаги е очевиден. Изостря се от нездравословен начин на живот, тютюнопушене, мазни храни, прекомерната употреба на алкохол и стрес. Високият прием на сол и други продукти допринасят за проблема.

Избягвайте прикриването на проблема

Използването на билки за контрол на високото кръвно налягане допринася и за намаляване на високото ниво на холестерола и помага на притока на кръв. Използването на естествени методи за контролиране на кръвното налягане е най-добре за тялото. Повечето лекарства само прикриват проблема, насърчавайки организма да изгради резистентност. Билките са естествени храни, които дават хранителни вещества на тялото, като по този начин се дава решение на хранителния фактор, който може да бъде основа на проблема с кръвното налягане. Чесънът е една от тези билки. Хората шеговито казват, че чесънът е отблъскващо средство за приятели и други обекти, но чесънът пази изобилие от нежелани здравословни проблеми далеч от тялото.

Билки за детоксикация

Използвайте билки за детоксикация на тялото. Огромен проблем на притока на кръв е възпалението. След като този проблем е решен, тялото може да си набави необходимите витамини към засегнатите райони. При изготвянето на диетата си, включвайте повече лук, чушки и подправки. Тези билки са полезни за организма. Босилек, риган и канела също са полезни. Добавяйте тези билки в много ястия и ако е възможно намалете приема на сол и захар. Тези продукти са предварително добавени в много храни, така че четете етикетите.

Намалете възпалението

Кардамон, маслини и джинджифил ще свършат отлична работа за намаляване на възпалението в организма, което ще доведе до понижаване на кръвното налягане. Куркума, глог и целина помагат в този процес. Хората с по-здравословна диета, съставена от много зеленчуци, имат далеч по-малко проблеми с кръвното налягане, отколкото останалите. Това показва, че яденето на голямо количество зеленчуци е начин за получаване на различни хранителни вещества, коите се намират и в билките.

Билки, използвани като подправки, са основни за много кухненски шкафове: розмарин, черен бъз, маточина и много други. Лайката е популярна като успокояващ чай. Всеки реагира по различен начин на билките. Например, чесънът е добър за тялото, той е естествен антибиотик, но също така е разредител на кръвта и не трябва да се яде прекомерно, особено от хора, които имат проблеми с това.

Билките са едни от най-скъпите храни на пазара. Те могат да се отглеждат на прозореца на кухнята или в няколко саксии в любим кът за сядане. Хиляди хора използват лампи за отглеждане на билки, когато живеят в апартаменти, а други използват налични малки оранжерии в градината да отглеждат билки целогодишно. Тези растения са полезни за тялото, а също така отглеждането им е забавно и лесно.

Източник: http://www.naturalnews.com/044625_blood_pressure_herbal_medicine_inflammation.html#ixzz2yL34W6K6

Автор: Sandeep Godiyal

Превод от английски на български

By admin

One thought on “Билки за борба с кръвното налягане”
  1. Магданоз,чубрица и копър са доказани антихипертонични билки.Здравец и индирше се използват в аромотерапията за намаляване на стрес,безсъние,високо кръвно налягане.

Напиши коментар

Добави обява

×
×