(NaturalNews)

Световната здравна организация (СЗО) е изчислила, че около 350 милиона души по света страдат от депресия. Въпреки това, контролът върху депресията и значителното намаляване на свързания с нея стрес, може да бъде на чаша чай разстояние.

Билкарката Шошана (Перлата) Ийслинг, собственик на магазин за билки (Bulk Herb Store), е запален привърженик на „чай против депресия“, заявявайки, че той има способността да „помага за уравновесяване на хормоните, които могат да причинят депресия и стрес.“ Чаят е нейна собствена лечебна комбинация от естествени билки, всички от които работят заедно, за да възстановят баланса на организма.

Чай против депресия: поглед отблизо на полезните му билки

Гинко билоба: Ийслинг нарича гинко „върховна храна за мозъка“, която може да помогне за възстановяването на умствената яснота, често изгубена при депресия. Свързва се с възможността за подобряване на притока на кръв към тъканите и органите, както и защитава клетките от свободните радикали (често понижения стресов цикъл от депресия на имунната система прави тялото по-податливо на вредните ефекти на свободните радикали).

Женшен: Играе роля за намаляване  симптомите на депресия, като помага за балансиране на химикалите в мозъка, регулиращи настроението: серотонин и допамин.

Жълт кантарион (Hypericum perforatum): Ийслинг казва, че жълтият кантарион „е една от най-добрите билки за депресия и напрежение.“ Тя се радва на способността му да помага с релаксацията и намаляване на напрежението. Изследвания са показали, че жълтият кантарион е по-ефективен от плацебо при лечение на тежка депресия.

Шипка: Шипката, която е с високо съдържание на витамин C, играе ключова роля за възстановяването на тялото до оптимални нива. Всъщност, съществува пряка връзка между индивиди с дефицит на витамин С и депресия.

Бял трън (Silybum Marianum): Ийслинг казва, че когато черният дроб не филтрира правилно кръвта, тялото става стресирано. Магарешкият бодил, който е бил отглеждани в манастирските градини от древни времена, е желан заради лечебните си сили.

Как да си направим „Чай против депресия“ или може би по-подходящо: „Щастлив чай“?

– Съберете билките, отбелязани в тази статия, комбинирайте ги;
– Добавете 1 чаена лъжичка от сместа в една чаша вода;
– Оставете да заври леко;
– Нека преседи 3 минути и половина.

Насладете се.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Antonia

Превод от английски на български

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×