С напредване на възрастта, цялото тяло се променя по много начини и един от най-забележимите са хормоните. Всеки възрастен се бори с проблемите, свързани с процеса на стареене. Много малко от нас са с достатъчно късмет, за да остаряват елегантно, без да се налага някаква досада или тревожна промяна.

Използването на терапия, за да заменят изгубените хормони – предимно тестостерон, прогестерон и естроген – може да даде нов живот на много пациенти. Както при мъжете, така и при жените в процеса на остаряване някои хормони в организма започват да намаляват. При жените това обикновено започва, когато са в 30-те, докато мъжете не започват да изпитват дисбаланс, докато не влязат в 50-те години (въпреки че може да се случи много по-рано при мъжете).

Процедури за хормоналния баланс могат да варират от промени в диетата за управление на стреса до добавянето на хормони. Първата стъпка е да се изследватте за хормонален дисбаланс преди началото на всеки сериозен режим на лечение.

Хормоналният дисбаланс при жените може да се прояви по много начини. Един от най-забележимите признаци е неправилна овулация/менструален цикъл, както и нощно изпотяване и горещи вълни. Може да има промяна в настроението, мозъчна мъгла, депресия и наддаване на тегло. т.е. менопаузата. Никоя жена не иска да страда, преминавайки през този етап от живота си и това е една от причините терапията да се превръща в толкова популярна. С появилите се нови методи за лечение и лесни начини за получаване на заместващи хормони, жените предприемат действия срещу хормоналния дисбаланс, някои дори са изполвали естествени средства с успех.

Някои от симптомите на хормонален дисбаланс при мъжете включват ниска енергия, наддаване на тегло и умора. Ниско сексуално влечение и намалена мускулна маса е още един знак за хормонален дисбаланс при мъжете. За мъже, които искат да възвърнат мъжествеността си, жизнеността и мускулната си маса, хормоналната терапия е добра първа стъпка.

Някои хора обвиняват за проблемите си живота: стрес, бизнес или всички неща, които трябва да свършат. В действителност, може би им е трудно да се справят с проблемите, защото имат хормонален дисбаланс. Броят и тежестта на задачите може да не са се променили чак толкова много от преди 20 години, но сега им се струва много по-трудно.

Ето защо е от решаващо значение да си направите тест за хормонален дисбаланс.

Автор: Veronica Davis

Източник: http://blogs.naturalnews.com/fighting-battle-hormones-age/

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *