черен-дроб

През последните седмици, редакторът на Natural News, Майк Адамс, разкри още един монументален провал от страна на федералното правителство: „Федералите активно блокират обществеността от изучаването на билкови молекули от корен от женско биле, които могат да се добавят към алкохолните напитки за драстично намаляване на чернодробната токсичност, причинена от консумацията на алкохол.“

В подкаста „Health Ranger Report“ Адамс отбеляза, че „защитните ефекти на тази растителна молекула са удивителни, но TTB (регулатор на алкохола) изисква тази молекула да бъде цензурирана от общественото знание и да не се споменава върху етикетите на алкохола.

Търговското наименование на молекулата е „NTX“ и е комбинация от екстракт от корен от женско биле и функционална захарна молекула, продължи Адамс.

Това вещество вече има патент за защита на черния дроб и има потенциала да предотвратява десетки хиляди случаи на остра чернодробна токсичност, които се получават от консумацията на алкохол.

„Не е ли удивителен фактът, че федералното правителство на САЩ не иска да направи алкохола по-безопасен за консумация?“, пита той, дори когато правителството се бори с болестите, свързани с алкохола (и опиоидната епидемия се разраства).

Съставът, каза Адамс, действа като защитен „щит“ за черния дроб, който най-често се уврежда от дългосрочната злоупотреба с алкохол, като по този начин драматично намалява риска от чернодробна недостатъчност.

Корен от женско биле или наричан още Сладък корен /Licorice root/, продължи той, е традиционна китайска медицина, използвана от хиляди години от азиатските лечители, но сега се използва и от западните билкови лечители.

Коренът, например, е бил използван за лечение на диабет тип II, каза Адамс, тъй като е „известно, че спомага за регулирането на кръвната захар“. Но нови изследвания показват, че молекулата NTX може също да осигури защита на черния дроб, добави той.

Въпреки това, каза Адамс, федералното правителство не иска да позволи на компанията, която прави NTX да рекламира своето твърдение за алкохол.

„Не е чудно, че заедно с всички луди неща, които правителството ни прави – като например замърсяването на реките, като FDA помагаща на фармацевтичните компании, да запази смъртоносните токсични медикаменти на пазара като Rezulin, което също уврежда черния дроб – защо не иска да подкрепи вещество, което прави консумацията на алкохол по-безопасна?“

Що се отнася до корена от женско биле, предварителните проучвания от преди няколко години също показват, че той има защитни свойства по отношение на черния дроб. „Natural News“ съобщава през юни 2012, че сладкият корен намалява наличието на чернодробните ензими аланин трансаминаза (ALT) и аспартат трансаминаза (AST), и двете от които се освобождават, когато черният дроб е в беда.

Natural News съобщи още:

Високите стойности или концентрации на ALT и AST сами по себе си не определят точния проблем на черния дроб, но ясно показват, че черният дроб е в беда. Това може да е от период на тежка консумация на алкохол или наркотици, или може да доведе до по-нататъшно тестване за определяне на хепатит, неалкохолен мастен черен дроб, цироза или рак.

Що се отнася до безразличието на федералното правителство в разрешаването на маркетинга и използването на NTX, Адамс имаше правдоподобна теория.

„Като че ли правителството иска хората да имат увреждане на черния дроб, защото това създава повече пациенти за фармацевтичната индустрия и болничната индустрия и системата за болнични грижи“, които оказват влияние върху разработването на политики и осигуряват кампании за политиците. “ отбеляза Адамс.

Той отбелязва, че основните федерални агенции, които формулират политики по отношение на храната и медицината „работят за корпорациите в наши дни“, казва Адамс, отразявайки влиянието им върху политиките и Конгреса.

По-късно в подкаста си Адамс цитира допълнителни проучвания, които показват, че коренът от женско биле е защитен за черния дроб, но федералните агенции отказват да го признаят.

„Трябва да си зададете въпроса, защо правителството не иска да направи алкохола по-безопасен за пиене?“, каза той.

Има много повече и можете да слушате целия подкаст тук.

 

Автор: David Armstrong

Източник: https://www.naturalnews.com

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×