(NaturalNews)

С ракът, на път да се превърне в убиец номер едно, и традиционните терапии, неуспяващи да го излекуват в дългосрочен план, може би е време да преосмислим войната срещу рака. Фокусирани върху традиционното му убиване на всяка цена, дори когато косвените вреди са значителни и често ускоряват падането на отслабената имунна система.

Така че, вместо цялата атака срещу отслабената имунна система, какво ще кажете за избор на метод, който позволява на имунната система да се регенерира и излекува с безкрайната си мъдрост?

Пируване срещу гладуване

Иронията за състоянието на храненето е, че повечето хора са прехранени и в същото време страдат от липса на хранителни вещества. Склонни сме да преяждаме и това постоянно пируване поставя постоянно напрежение върху храносмилателната ни система и органите, които са отговорни за разграждането на тази често съмнителна храна. Това поставя излишен стрес върху имунната ни система, 80% от която се намира в червата.

С това постоянно пируване нашите храносмилателни и имунни системи изяждат голяма част от наличната енергия, за да предприемат тази трудна задача. Това означава, че на разположение има по-малко енергия за тялото за детоксикация и за възстановяване на клетки, тъкани и органи.

Така че, какво се случва, когато гладуваме?

Когато тялото не насочва енергията си към храносмилането, то използва тази допълнителна мощност, за да почисти вътрешното ни жилище. Когато гладуваме (независимо дали е само вода или течности), тялото започва да използва натрупаните мазнини като източник на енергия. В началото, то ще се отърве от болните тъкани, излишните хранителни вещества и натрупаните отпадъци и токсини. Този процес създава среда за организма да започне изцеление чрез възстановяване и регенериране на различни части на тялото, включително храносмилателната и имунната система.

Гладуването и въздействието му върху рака

Проучване на изследователи от Университета на Южна Калифорния показва, че продължителното гладуване предпазва не само срещу увреждане на имунната система, но и предизвиква регенерация на имунната система.

В клинично изпитване на пациенти, които са подложени на химиотерапия, учените открили, че когато пациентите не се хранят за по-дълъг период от време, броят на белите кръвни клетки (левкоцити) спада. Това предизвиква промени, които предизвикват регенерация на нови клетки на имунната система, базирана на стволови клетки, така че циклите на гладуване основно допринасят за създаване на нова имунна система.

Друго проучване, проведено относно ефектите на гладуването на пациенти с рак, показва, че тези, които са включили гладуване в своята терапия са имали по-малко странични ефекти от химиотерапията, забавен растеж на тумори и дори елиминиране на заплахата от рак при някои пациенти. Според професор Валтер Лонго от Университета на Южна Калифорния:

„Това, което виждаме е, че раковите клетки се опитват да компенсират липсата на всички тези неща, които липсват в кръвта след гладуване. Те може да се опитат да ги заменят, но не могат. Всъщност, клетките извършват клетъчно самоубийство“.

Изследователите също така заявяват, че гладуването по същество „… превключва регенеративен ключ“, което подсказва на стволовите клетки да създадат нови бели кръвни клетки и да започнат регенериране на цялата имунна система. Не само това, но те установяват, че продължителното гладуване също намалява ензима протеин киназа А (PKA), който е свързан с хормон, който увеличава риска от рак и туморен растеж.

В отговор на критиките, че гладуването може да доведе до проблеми при пациенти с рак, д-р на Лонго заявява: „… изобщо няма доказателства, че гладуването ще бъде опасно, докато има сериозни доказателства, че то е от полза. До този момент по-голямата част докладват, че се справят много добре и само няколко са докладвали някои нежелани реакции, включително загуба на съзнание и временно увеличение на чернодробните маркери.“

Важно е да се отбележи, че има няколко вида гладуване, включително без храна или напитки, само вода, и само течности. Има и различни видове на гладуване, които могат да бъдат само 16 часа и най-много до 30 или повече дни.

Един от най-популярните и по-безопасни ритуали за гладуване е зеленото сокоизтискване, което е чудесен начин да се даде почивка на храносмилателната система, докато подхранва и детоксикира вашата система с полезни и възстановяващи хранителни вещества. Правейки този вид терапия в продължение на три дни най-малко веднъж месечно, може да се ускори възстановяването на повредена имунна система и помага на организма да се излекува от рак и неговите конвенционални лечения като химиотерапия.

Ако сте нови в тези видове гладуване, консултирайте се с информирани холистични лекари или натуропати за това как да подходите, за да работи най-добре за вас. В допълнение към това, разбирането на пълната картина на това, кое причинява рак и как да подхраните и детоксикирате тялото си, за да  елиминирате рака, прочетете Естествено избягване и премахване на рак. За времето, когато не гладувате, вижте Храните, които убиват рак.

 

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Derek Henry

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *