Канабис-марихуана

Съединения в канабиса, наречени канабиноиди, имат лекарство-подобен ефект върху тялото ни. Изследванията показват, че те могат да облекчат главоболие, гадене, повръщане и да увеличат апетита. В действителност, FDA одобри използване на дронабинол и набилон (канабиноидите) за лечение на повръщане и гадене, причинено от химиотерапия.

Най-хубавото на канабиноидите е, че те се борят с рака. Това са 9 видове рак, които канабис може да лекува и предотвратява.

Борба с рака на гърдата

Според изследванията, канабидиол може да предотврати развитието на рак на гърдата. Друго изследване потвърждава, че употребата на канабиноиди и THC забавя растежа на ракови клетки на гърдата. Канабис може да намали размера на туморите при рак на гърдата.

Борба с рака на простатата

Проучванията показват, че канабисът може да убие раковите клетки в простатата.

Борба с рак на мозъка

Изследователите казват, че мозъчните тумори имат висока устойчивост срещу лечение. Но едно проучване установи, че THC спокойно може да намали размера на туморните клетки при пациенти с рак на мозъка. Имайте предвид, че други канабиноиди също са доказани за борба с рак на мозъка.

Борба с рака на черния дроб

Според проучване ТНС може да намали риска от рак на черния дроб и инхибира пролиферацията на раковите клетки на черния дроб.

Борба с рака на дебелото черво

В проучване на животни, учените открили, че канабиноидите могат да се борят с възпаление на дебелото черво и следователно да намалят риска от рак на дебелото черво.

Борба с рак на кръвта

Канабисът може да се бори и да се предотврати левкемия. В проучване, проведено от шведски учени, е било открито, че канабиноидите подтискат разпространението на раковите кръвни клетки.

Борба с рака на белия дроб

Според проучване, проведено от изследователи от Харвард, канабиноиди (особено THC) могат да бъдат използвани за лечение на рак на белия дроб. В друго проучване, раковите клетки намалели при пациенти, които използват канабиноиди.

Борба с рака на устната кухина

Изследвания показват, че канабис може да убие орални тумори.

Борба с рака на панкреаса

Проучванията показват, че канабисът може да възпрепятства растежа на рак на панкреаса и предотврати разпространението му.

Тук можете да намерите рецепта за олио от канабис, което лекува рак.

 

Автор: Twain Yobra

Източник: http://blogs.naturalnews.com/fight-9-types-cancer-using-cannabis/

2 thoughts on “Борете се с 9 вида рак чрез употреба на канабис”
  1. За съжаление новите перспективни експериментални лекарства като аманитин, ореланин, болесатин, трихотецин не проникват през мозъчната бариера и използването им при рак на мозъка е силно затруднено.

Напиши коментар

Добави обява

×
×