Артрит-коляно

(NaturalNews)

Лечението на артрит и подагра с домашни средства като чорба от черен боб, предлага антиоксидантна защита, по-ниски нива на пикочна киселина, намаляване на болката и възпаленията и трябва да е част от вашия арсенал за домашни лекове.

Неофициални сведения показват, че бульонът от варен черен боб е лечебно средство за артрит, притежаващ големи количества антоцианини, същите хранителни вещества, открити във сок от вишни, нарове и червено вино. Антоцианините придават тъмно червеникаво-лилавия цвят на някои плодове, зеленчуци и бобови растения и е добър начин за идентифициране на храни, които се борят с възпаленията. Черният боб е наситен с противовъзпалителни свойства, които помагат за отстраняване на болките от подагрозен артрит. Естествени лекарства за ревматоиден артрит включват безопасни и евтини процедури за всички видове болки в ставите. Хранителните вещества, намиращи се в бульона от боб намаляват пикочната киселина в кръвта и депозитите на кристали пикочна киселина в бъбреците и ставите.

Чорбата от черен боб е една от няколкото удобни и лесни за приготвяне у дома средства за лечение на артрит и логично допълнение към всяка диета за подагрозен артрит. Наред с рН напитките, като сок от вишни, ябълковия оцет, лимонова вода и сода бикарбонат, тези естествени лекарства за подагра и артрит ще помогнат за предотвратяване на агонизиращата болка и уврежданията, свързани с подагра.

Рецепта за бульон от черен боб за облекчаване на артрит и лекуване на подагра

За приготвяне на бульон от био черен боб следвайте простите указания по-долу.

1. Изплакнете около 200 грама черен боб в хладка вода и почистете много добре, като премахнете всички песъчинки.

2. Покрийте черния боб с 2 литра филтрирана или пречистена вода и оставете да заври. Покрийте тенджерата, за да се запази течността.

3. Намалете огъня и оставете сместа от вода и черен боб да къкри за около 90 минути.

4. Когато готвенето приключи, прецедете течността и охладете. Бульонът съдържа прост лек за подагра.

5. Започнете да пиете две чаши обикновен бульон от черен боб веднъж на ден и наблюдавайте влиянието му върху симптомите. Увеличете количеството, ако е необходимо за облекчение на болката от подагра и ефективен лек за артрит. Останалата част от бульона трябва да се държи в хладилник. Може да се консумира студен или повторно затоплен, но не в микровълнова печка. Остатъкът от черен боб може да се добави към салати и други ястия, като предлага допълнителни хранителни вещества.

Винаги си правете бульон от био черен боб, за да се избегнат химикали, пестициди и ГМО. Ще получите оптимални хранителни вещества от био боб за лечение на артрит и подагра.

Ако сте чувствителни към бульона и получите газове, опитайте да добавите няколко водорасли комбу в чорбата по време на варене, за да спомагат за премахването на вещества, които предизвикват ферментация. Те нямат вкус. Махнете водораслите комбу след като готвенето е завършено. Освен това, можете да вземете храносмилателен анти-газ ензим, за да помогнете за премахване на такава реакция.

Консумирайте чорбата от черен боб като естествено лечение на подагра още при първи признаци на подагра атака. Може да се използва и за намаляване на ставни и мускулни болки от фибромиалгия, скованост и болка.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: JB Bardot

Превод от английски на български

By admin

One thought on “Бульон от черен боб: Лечение на артрит, подагра и болки в ставите”
  1. дали този черен боб който ще го купя от БИОмагазин, няма да е расъл покрай някоя магестрала,че после да изпускам петролни газове ?! Къде в днешно време ще купиш нещо БИО,разликата е в цената и опаковката, а вътре е едно и също. Да не би да го сеят на Пирин планина, от където бутилирват пиринското пиво и е свежо от планината..ха..ха….

Напиши коментар

Добави обява

×
×