коляно артрит болка стави възпаление

Бурса е торбичка, която е пълна с течност и се намира между тъканите на мускулите, костите, кожата и сухожилията. Ролята на бурсата е да осигури смазване, за да намали триенето и дразненето между тези зони. Бурситът е възпаление на бурсата. Това възпаление може да бъде причинено от въздействие върху района, внезапно нараняване или прекомерно повтарящи се движения (живопис, дърводелство, хвърляне, тенис и голф). Това състояние също е свързано с възрастта. Като остаряваме, сухожилията се износват, което ги прави по-лесни за разкъсване, имат по-малко еластичност и са по-малко поносими към стресорите.

Нашата кинетична верига е съставена от кост върху костта и става върху ставата, подредени в съответствие, за да се получи движение. Когато костта или ставата не са подравнени или не са на правилното си място, стресът може да бъде за сметка на торбичката на бурса. Рискът от бурсит също се увеличава при хора с тиреоидни нарушения, ревматоиден артрит, подагра и анормална реакция към медикаменти. Дори облягането на лакти или седенето на колене, може да причини това.

Бурситът е по-често срещан при лица над 40-годишна възраст. Петте части на това тяло, където се проявява това състояние, са бедрото, лакътя, рамото, коляното и ахилесовото сухожилие. Бурситът е болезнен и постепенно нараства по тежест. Бурситът може да бъде толкова болезнен, например, че областта може да стане неподвижна. Това е терминът за „замразеното рамо“, до което може да доведе болката. Районът действително ще изглежда подут и червен, чувствителен и особено болезнен при докосване.

При първата поява на болка е важно да се спре каквато и да е дейност, която извършвате. Един бейзболен играч, например, може да продължи и да трае на болката, заради любовта към спорта, но бурситът може да се промъкне и да стане непоносим. Когато изпитвате болка, трябва да си починете. Може да се прилага и лед. Областта се възпалява, така че могат да се използват противовъзпалителни средства. Лекарят може да предпише кортикостероиди (вид стероид), за да помогне за по-бързо намаляване на възпалението. Този метод изисква инжектиране на мястото на болката. Инжекциите не са за многократно използване. Може да се използва и физиотерапия.

Това може да помогне за подобряване на обхвата на движение, което е било компрометирано поради болка. Хирургия за бурсит се използва като последна инстанция. Важно е да се грижите за ставите си. Правете почивки по време на повтарящи се задачи. Поддържайте здравословно телесно тегло, така че да не се добавя допълнителен стрес към ставите. Понякога с това, което правим ежедневно, ние забравяме, че износването се натрупва малко по малко. Не проверявайте възможностите на ставите си. Не тествайте срока им на годност. Болката никога не е приятна, така че имайте предвид тези предпазни мерки и вашите стави ще са ви благодарни.

Автор: everybodysfit

Източник: https://www.naturalnewsblogs.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *