(NaturalNews)

Пролетното почистване не е само за дома, двора или колата. Това също е и време за почистване на тялото. Има няколко храни, които са подходящи за сезонната задача.

За максимални резултати, инвестирайте в сокоизстисквачка. Изцеждането на сок дава максимални хранителни вещества и ензимен потенциал с минимални храносмилателни усилия. По-добрите сокоизстисквачки извличат сока без вреди или излишна, унищожаваща ензимите топлина и изхвърлят остатъка.

Човек не трябва да е на строга диета със сок, за да получи ползи. Проучвания показват, че пиене на изстискан сок три пъти седмично, докато се поддържа предимно органична хранителна диета, усилва значително хранителните ползи.

Сокоизтисквачките са скъпички, но в повечето случаи имат дългосрочни гаранции.

Няколко достойни продукти за пролетна детоксикация

Листата на глухарчето може да се използват в салати или да се прибавят към смес от други зеленчуци и ябълка, за да компенсира горчивината.

Глухарчето се използва в продължение на векове за детоксикация и укрепване на черния дроб. Модерните западни изследвания потвърждават ефикасността на глухарчето. Екстрактите му се използват в много добавки за черния дроб.

Кейлът е алкална зеленолистна храна. Някои го намират за горчив за използване в салати или запарен. Аюрведическата медицина проповядва добавяне на храни с горчив вкус към обикновено сладък и солен вкус като здравословен контраст.

Но кейлът може лесно да бъде правен на сок в сокоизтисквачка, заедно с моркови и ябълка. Просто се уверете, че кейлът е органичен или без селскостопански химични приложения.

Артишокът е сред първенците, когато става въпрос за пролетна детоксикация. Той помага за смилане на мазнините и възбужда производството на жлъчен сок от черния дроб. Той не е сурова храна или за изцеждане на сок, но правилно подготвен, може да бъде част от всяка салата, която измислите.

Сурови сусамени семена могат да се поръсват върху салати или извара, за да помогнат за защита на черния дроб, особено от опустошенията на алкохола и ацетаминофен, парацетамол и други такива за облекчение на болка.

Аюрведа препоръчва една супена лъжица сусамово семе с еквивалентно количество стафиди като дневно лечение, което подобрява възстановяването на лигавицата на червата, усвояването на храна и намалява стомашните възпаления от всякакъв вид.

Кълновете от броколи значително засилват ползите на броколите като цяло. Те рядко се продават покълнали, но можете да закупите семена в някои магазини или онлайн и да си отгледате свои собствени кълнове. Добавянето на тези кълнове към салати и сандвичи дава още по-голяма защита срещу рак, околкото осигуряват само броколите.

Зеленолистните като цяло също трябва да се увеличат. Различни марули от разнообразието айсберг и броколи, трябва да се консумират повече през пролетта. Всички те могат да се използват сурови или в различни салати по ваш вкус.

Хлорофилът е жизнено важен източник на магнезий, който е важен минерал, свързан с над 300 клетъчни метаболитни функции. Клетъчните митохондрии, където се произвежда енергията, имат нужда от хлорофил.

Говорейки за хлорофил, не забравяйте хлорела. Това не е просто една добавка. Това е едноклетъчна храна, която помага за детоксикация, като същевременно осигурява клетъчното хранене.

Добавете кориандър към ежедневните 3-5 грама хлорела за детоксикация от живак. Кориандърът може да се прави на сок или да се добавя суров към готови храни и салати.

Не забравяйте да пиете повече чиста вода. Ако е пречистена чрез обратна осмоза, заменете изгубените минерали с течна минерална добавка или щипка чиста морска сол.

Източник: http://www.naturalnews.com/040479_spring_detox_detoxifying_vegetables_healthy_diet.html#ixzz2ULNGIDzQ

Автор: PF Louis

 

By admin

One thought on “Бърза детоксикация с тези пролетни мощни зеленчуци”
  1. А какво е мнението за диатомичната пръст? Тя от агресивните детоксикатори ли е, защото и за хлорелата четох, че много хора се чувстват зле от нея?

Напиши коментар

Добави обява

×
×