Техниката на емоционална свобода /ТЕС/ е страхотно средство, с което се сблъсках преди близо четири години. Техниката включва потупване на специфични енергийни меридианни точки върху тялото и създадена от Гари Крейг. Това е безболезнен, свободен начин да стигнем до корена на емоционалните и физическите проблеми и да освободим нежеланите емоции или вярвания, които могат да възпрепятстват изцелението.ТЕС е съвсем проста. Най-напред, вникнете в проблема си и го опишете колкото е възможно по-точно. Добре е да оценявате проблема по скала от 0 до 10 (0 означава, че това не ви безпокои или няма болка, 10 е тежка осакатяваща емоционална или физическа болка). Започнете, като докоснете първата точка, изречете силно или в съзнанието си – „Въпреки че имам… „Създайте конкретна фраза, която много точно да описва проблема. Например, вместо да казвате: „Въпреки че имам това главоболие“ защо не бъдете по-точни и кажете: „Въпреки че имам това ужасно главоболие от дясната страна на главата ми.“ Използвайте интуицията си и вашите собствени думи тук!

След това декларирайте самоуспокояващо утвърждение като „Обичам и приемам себе си“ или „Аз съм добър човек“ или „Аз съм прекрасна жена“ и т.н.

Крайният резултат би бил нещо като „Дори и да имам това главоболие, аз напълно обичам и приемам себе си“. Преминавайте през меридианните точки, повтаряйки това изказване, докато проблемът или болката не ви притесняват повече, като ефективно достигнете до 0 на скалата на болка или проблем. Други емоционални проблеми може да се появят или болката може да се промени, докато правите това. Използвайте интуицията си и може да промените изявлението си, докато потупвате.

Меридианните точки са: веждите (в двата края); външен ъгъл на окото – на костта, която граничи с външния ъгъл; под окото; под носа и над горната устна; под долната устна и брадичката; ключица – под ключицата, близо до гръдната кост, под мишницата, около 4-5 пръста под ямката на мишницата.

Работи ли? За мен и хиляди други, със сигурност работи. Намерението да се остави болката – физическа или емоционална – в миналото е крачка към изцеление. Който използва ТЕС значи иска да бъде човек без болка и ТЕС му позволява да стане това лице без усилие. Самоприемането или приемането на ситуацията е първата стъпка към сбогуването с болката. Може да не харесваме ситуацията, но да приемем нещата така, както са, да си поемем дълбоко дъх и да започнем с потупване на точките.

Страхотен инструмент за използване с нова диета, детоксикация или тренировъчна програма

Това също е полезно средство при започване на нова диета, детоксикация или нова тренировъчна програма. Можете да се отървете от страха от опитването на нещо ново, да се отървете от дискомфорта да спрете кафето или захарта например. Обичам този инструмент и го използвам всеки ден. Той е безплатен, ефективен и дава резултати. Няма много техники, които да могат да претендират за това.

Има един проблем свързан с детоксикацията на тялото или започването на нова диета. Когато на тялото се отнемат някои добавки, като например захар или кофеин, организмът изпада в абстиненция и със сигурност умът може да страда също! Много хора, които са изпитали подобно нещо веднъж и имат екстремна реакция, са склонни да не искат да опитат отново. За това на помощ идва ТЕС. Не позволявайте на моментния дискомфорт да ви попречи да имате истинско здраве. Можете да бъдете проактивни чрез ТЕС и да го практикувате преди да започнете детоксикацията или диетата. Всъщност можете да го практикувате всеки път, когато поискате. Това също е чудесен начин да преживеете тежка тренировка или да ви помогне да станете сутрин, за да направите тренировка.

Автор: Sarah Aitken

Източник: https://www.naturalnews.com/022269_pain_body_Emotional_Freedom_Technique.html

Напиши коментар

Добави обява

×
×