имунна-система-бактерии-вируси

Изследователите винаги са търсили да направят огромна крачка в областта на медицината. Антителата са една от тези области, в които те правят изследвания, за да помогнат за създаване на имунитет срещу различни бактерии и вируси. Тъй като антителата се създават естествено в организма, те предлагат по естествен начин да се борим срещу различни заболявания. Много изследователи правят изследвания на антитела, за да видят, ако те могат да бъдат използвани за лечение на други състояния, които не са лечими (по това време) или са дори фатални.

Как са създадени антителата

Самата имунна система на човешкото тяло създава антитела в отговор на чужди молекули (включително бактерии), които навлизат в организма. Когато налице е инфекция, дали причинена от вируси, бактерии или гъбички, тези клетки започват да се колонизират, което води до заболяване. Ефектът на антитялото е, че то се свързва със специфичен антиген или чуждестранна молекула, която помага да се пребори със специфичен вид инфекция.

Антителата са природни. Те са създадени в тялото, не в лаборатория. Тези антитела са с много различни последици за здравето и това е причината много изследователи да работят, за да се видят как те могат да бъдат използвани за подпомагане на лечението на други заболявания и състояния. Такива изследвания ще имат огромни въздействия върху здравето на другите за десетилетия напред.

Как антителата могат да се ползват в медицината

Изследователите работят с тези естествени антитела, за да се види как те работят, както и изследват как те могат да помогнат с някои болести, включително въпроси с обмяна на веществата, възпаление, рак, болестта на Алцхаймер и  други. Агенцията по храните и лекарствата контролира как се използват антителата. Един клас от тях са известни като специфични имуноглобулини, които са концентрирани разтвори на антитела, насочени срещу специфични инфекциозни микроби. С изследвания в тази област, учените правят крачки към отстраняване на голям брой заболявания, които имат нелек или фатален край.

Света на научните изследвания винаги се променя и това диктува изследванията на антителата да се промянят също. Разнообразни проекти от цял ​​свят се съсредоточават върху имунологията, за да помогнат при много различни състояния. С естествените антитела, които са направени от органа, те могат да изследват как да бъдат използвани, за да помогнат за забавяне или дори лечение на болести. С наличието на антитела от висококачествени лаборатории, изследователите могат да получат фундаменталните молекули, които са необходими за проектите им.

Докато антителата могат да бъдат нещо, за което много хора не знаят, то те имат много важна функция в тялото, както и в бъдещото ви здраве. Изследователите продължават работата си, за да се види дали тези антитела могат да бъдат използвани за други заболявания, като болестта на Алцхаймер, рак, затлъстяване и др. Докато обикновеният човек все още не може да разбере много за антителата и ролята им, това поле на изследвания със сигурност ще бъде една голяма част от бъдещото здраве на милиони хора по целия свят.

 

Автор: Sam Cohen

Източник: http://blogs.naturalnews.com/important-work-antibodies/

One thought on “Важната работа на антителата”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *