Възпаление – начин за самоотбрана на организма

Много лекари казват, че проблемът, който стои зад всяко заболяване е възпалението. Разбира се, обществото обвинява тялото, което се защитава – вместо насилника. Ако ви ударят по лицето и то се подуе, бихте ли казали, че проблемът е, че тялото ви реагира неправилно?

Възпалението е опит на тялото да се защитава. Всичко, което тялото прави е интелигентно и с безрайна любов и грижа за вашето благополучие. При всякакви обстоятелства, то прави това, което може да спаси живота ви, без значение как се злоупотребява с него. Тялото се управлява от неизменни закони, точно като природните закони, които държат планетите в своята орбита. Тези природни закони застраховат, че имаме чист въздух за дишане, чиста вода за пиене и питателна храна за ядене.

Арогантността на човека го е заслепила и той е забравил истината, а именно че хората са зависими от интелигентната енергия, която дирижира всичко, от организиране на космоса до мигането на очите. Тази енергия създава и поддържа живота. Тя не прави грешки.

Какво е възпаление? Най-просто казано, това се получава, когато тялото реагира на нещо, което правим, а то го дразни и потенциално уврежда. Това е като киселина върху нежно цвете. В този случай обаче, цветето е оборудвано да предприеме действия да се защитава – не като агресивна атака, а като самозащита. Интелигентното тяло се опитва да разрежда токсичните вещества и дразнителя, за да минимизира щетите.

Необходимостта да се пият големи количества вода е просто още един начин за спирането на това, което замърсява или дразни тъканите на тялото. Това е “симптоматично лечение”, вместо лечение на причината. Причина на първо място са поглъщане или абсорбиране на отровите, които след това изискват от организма да се справя с тях.

Дори насекомите са по-умни с техния избор на храна, отколкото повечето хора. Ето защо, когато се пръска с пестициди храната, насекомите няма да я докоснат. Те знаят, че това е отрова, за разлика от човека.

Тялото се опитва да разрежда токсичните вещества и това е реакция на здрава имунна система. Изборът да се консумират храни, от които тялото ще трябва да се предпазва след това, е нездравословен. Много възпаления може да бъдат проявени под формата на алергия.

Природата не лъже. Природата винаги показва истината. Каквото е вярно за макрокосмоса е вярно за микрокосмоса. В днешно време човек е забравил, че тези закони се прилагат и към нас като вид. Мислим, че можем да надхитрим природта.

Ние трябва да приемем, че всичко, което тялото прави е за спасяването на живота ни. Ние трябва да работим с него, за да подкрепим опитите му. Прием на лекарства, за да се спре възпалението, е точно като удар в лицето и след това обвиняване на организма за реакцията на подуване. Проблемът е какво причинява реакцията, не самата реакция.

 

Автор: Megan J Wells

Източник: http://blogs.naturalnews.com/inflammation-bodys-self-defense/Вашият коментар