(NaturalNews)

Пробиотиците стимулират растежа на полезните микроорганизми в червата и стомаха. Нов анализ насърчава бременните майки да вземат пробиотици по време на бременност, за да помогнат за понижаване на риска от алергии при децата си. Добрият баланс на бактерии в червата на майката се предава на бебето чрез плацентата и коластрата на кърмата. Пробиотиците са чудесен начин да се грижим за детето, дори преди да се е родило.

Тъй като алергиите и астмата произтичат от свръхчувствителни имунни отговори, медицинските специалисти сега оценяват ефекта на пробиотичните добавки върху тези състояния.

С над 100 трилиона бактериални микроорганизми, живеещи в червата на човека, е абсолютно необходимо да има баланс на чревната флора за укрепване на имунната система. Балансът на чревни бактерии може би е една от най-пренебрегваните здравни системи в човешкото тяло днес, като се има  предвид масовото предписване на антибиотици, които унищожават добрата чревна флора. Медицинската наука може да премахне много от ваксинациите, натоварени с тежки метали в наши дни, ако повече хора разберат, че една силна имунна система започва в червата.

Антибиотиците унищожават добрата чревна флора

Антибиотиците, които убиват и лошите и полезните бактерии, са предписват прекомерно и консумират без оглед на щетите, които нанасят на полезните бактерии в червата. В САЩ, с население около 309 милиона, само през 2010 г. са били предписвани 258 милиона лечения с антибиотици. Това прекомерно предписване прави имунните системи слаби в дългосрочен план, особено след като антибиотиците се консумират масово в комерсиалното месо, стичащи се също и през водоснабдяването.

Ето защо много заболявания и алергии днес всъщност произхождат от храносмилателната система. Една небалансирана чревна система, където са изчерпани добрите бактерии, става домакин на болести. Проучванията показват как пробиотичните добавки лекуват и запечатват лигавицата на червата, която държи патогените да не проникват в кръвта. В слаба чревна система, където патогените превишават добрите бактерии, болестта може да проникне през чревната стена, да навлезе в кръвта и да премине в други органи и дори в мозъка.

Вземането на пробиотици по време на бременност намалява риска от алергии при децата

Д-р Ерик Форно от Детската болница в Питсбърг съобщава за нова връзка между пробиотиците и алергиите на децата, „Въз основа на констатациите, пробиотиците имат защитен ефект срещу алергии.“ В проучването са били използвани пробиотици във форма на хапче, но Форно смята, че „хранителни пробиотици, като тези в киселото мляко“ също могат да бъдат ефективни.

По време на проучването екипът на Форно анализира резултатите от 25 отделни случаи. Тези случаи включват както пробиотични добавки, давани по време на бременност, така и пробиотици, давани по време на първата година на детето. Проучванията са сравнени с майки и бебета, рандомизирани с плацебо пробиотични добавки.

По време на опитите на майките са били давани дози от пробиотици дневно, а понякога и по-често в продължение от няколко месеца до цяла година.

Резултатите били сравнени със здравето на децата им по-късно в живота, по-специално тестване за общи алергии – като от фъстъци или цветен прашец. Бил е даден и въпросник на родителите, за да се види дали децата им показват признаци на астма.

Важната роля на майката в предаването на имунната система на бебето

Това, което откриват е, че бебетата, изложени на пробиотици в утробата имат 12 процента по-нисък риск от алергии, отколкото другите деца. Няма значителна промяна в честотата на алергии при бебетата, които са започнали на пробиотици след раждането. Резултатите предполагат, че силата на имунната система на майката е много важна, тъй като тя се предава на бебето. Майките играят важна роля в изграждането на основите на здравето на децата си.

Мими Танг, директор на отдела за алергия и имунология в Детска болница Роял в Парквил, Австралия, казва: „Следродилните пробиотици може да не са необходими да се види положителен ефект, но са необходими допълнителни изследвания, за да се изясни този въпрос.“

Други важни фактори, които трябва да бъдат изследвани  включват дали майките са кърмили в самото началото. Коластрата от кърмата предава специфични антитела, изграждащи имунната система, които помагат за изграждане на здравето на червата на бебетата.

Ако  в проучването е било установено, че майките са кърмили рано след раждането, тогава може да бъде показана връзка, защо пробиотиците, взети по време на бременност, имат такова важно въздействие върху имунната система на бебето.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: L.J. Devon

Превод от английски на български

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×