човек-глава-мозък-модел

Какво имам предвид под щастливи органи? И какво общо има това глупаво понятие със здравето? Доста. Последните изследвания показват, че процесът на визуализация може значително да увеличи вашето здраве и това не е случайно. Ориентираната медитация всъщност може да промени вашите мозъчни вълни и това може да има ефект върху вашата имунна система, реакции на стрес и др.

Какво представлява визуализацията?

Визуализацията понякога се нарича „ръководено изображение“ или „умствено изображение“. На много основно ниво тя е техника на ум и тяло, където човек създава ментален образ на бъдещо събитие. Все пак има нещо повече от това. Преди всичко, нека бъдем ясни за визуализацията. Тя не е:

-желание

-надежда

-мечта

-тревоги за конкретен резултат.

В действителност, визуализацията е изпитана и истинска техника за проявяване на бъдеща цел, независимо дали става дума за повишаване на заплатата, за ваканция или изцеление от болест като рака. И в много случаи работи. Атлетите я използват, за да постигнат най-добрите резултати. Ръководителите го правят, за да сключват договори. И проучванията в областта на неврологията показват ефективността му.

Едно от най-забележителните проучвания за изследване на ефекта на визуализацията върху мозъка е проведено в Харвардския университет. Това проучване обхваща две групи индивиди със същите основни интелектуални способности, които никога не са свирили на пиано. Една група получава задачата да свири всеки ден за определен период от време. Другата група получила задачата да свири точно същата мелодия за същия период от време, всеки ден. Разликата с втората група е, че им е било казано просто да си представят, че свирят мелодията в ума си.

Резултатите били забележителни. След проучването мозъчните сканирания на участниците показали, че и двете групи са претърпели структурни мозъчни промени, въпреки че едната група никога не е докосвала пиано.

Дори по-убедително за това как умът въздейства върху тялото е друго изследване, проведено в Lerner Research Institute в Кливланд, щата Охайо. Това изследване цели да определи дали здравината на пръстите може да се подобри чрез умствени упражнения. Отново една група е инструктирана да практикува всеки ден да си огъва пръста за определен период от време, докато другата група е била инструктирана да мисли само за това, за същото време.

Резултатите? Двете групи показали увеличение на силата на пръстите – тези, които всъщност го правили, с 53%, а тези, които само си го представяли – с 35%!

Едно окончателно проучване, проведено през 2014 г. в Университет за отеопатична медицина в Университета на Охайо, установи, че визуализацията на тренировка спомогнало на участниците да поддържат мускулната си сила в периоди на бездействие.

Тези проницателни открития дали нови прозрения за това как нервната система и тялото работят заедно. Това също така насърчава (и вероятно нова основа за терапия)  тези, които са неподвижни, като например след операция или инсулт.

Можете да визуализирате здраве!

Като треньор, в разговори и дори в моите семинари, често използвам инструмента визуализация. Една кратка визуализация от 5 до 10 минути може да донесе чувство за власт над дадена здравословна ситуация. Техниките за визуализация, които се извършват ежедневно, обаче, всъщност могат да променят мозъка и тялото. В края на краищата повечето от нашите основни органи се регенерират напълно в рамките на един до три месеца. Защо да не ги визуализирате щастливи, здрави и работещи перфектно?

Използвайте тези 5 лесни стъпки, за да визуализирате ЗДРАВЕ:

# 1 Застанете на спокойно и тихо място. Седнете удобно и изключете всички електронни устройства. Поставете отметката си „не ме безпокойте“, ако сте на работа. Задайте таймер, така че да не се притеснявате и да гледате часовника си.

# 2 Направете 2-3 дълбоки, успокояващи вдишвания, за да се успокоите.

# 3 Вижте частта от тялото, върху която искате да фокусирате. Можете също така да си представите цялото си тяло.

# 4 Сега си представете тялото си като щастливо и изцелено. Има много начини да направите това. Някои хора си представят усмихнати клетките си. Други си представят топка от блестяща бяла лечебна светлина, която заобикаля органа или цялото му тяло. Можете дори да си представите какви дейности бихте направили, ако сте напълно здрави. Не можете да го направите погрешно. Оставяйте каквото и да било изцелително изображение да се появи.

# 5 За най-силната визуализация, култивирайте и изживявайте чувството за изцеление, щастие и цялост.

# 6 Най-важното е, не забравяйте да дишате и да се усмихвате!

Автор:  Dr. Veronique Desaulniers

Източник: https://www.naturalnewsblogs.com

Напиши коментар

Добави обява

×
×