(NaturalNews)

Фундаментални нови изследвания върху потенциала на витамин С за борба с рака са излезли на страниците на рецензираното списание Science Translational Medicine. Екип от изследователи от Университета в Канзас изпитва ефектите на витамин C, даван интравенозно във високи дози на група от хора и е установено, че на практика той унищожава раковите клетки, без да засяга здравите клетки.
Основавайки се на по-ранни пионерни изследвания от 1970 г. от покойния Линус Паулинг, химик от Университета на Орегон Стейт, който е признат в днешно време като първия привърженик на терапевтичен витамин C в света, новите изследвания включват инжектиране на високи дози витамин C в човешки клетки на яйчниците. Тестовете са били проведени ин витро в лаборатория, както и директно в мишки и група от 22 човека.

Според BBC News, тестовете показват благоприятни резултати и в трите модела, като витамин С ефективно се насочва към яйчниковите ракови клетки, като избягва здравите клетки. Ползите от високи дози на витамин C са били наблюдавани също и в съответствие с конвенционални лечения с химиотерапия, които унищожават всички клетки, както здравите така и злокачествените, като евентуално водят до смърт на пациента.

Д-р Жана Дриско, съавтор на изследването, заявява за BBC News относно констатациите: „Пациентите търсят сигурни и евтини решения за управлението на рак„. „Въз основа на нашите фундаментални научни изследвания и ранни клинични данни интравенозният витамин С има този потенциал.“

Изследователите признават, че е малко вероятно да има повече човешки изпитвания на интравенозен витамин C, защото фармацевтичните компании не могат да патентоват витамините

Следващата стъпка за този тип изследвания обикновено би включвала прилагане на същите тези параметри в мащабно клинично проучване с хора, за да се види дали могат да бъдат възпроизведени и потвърдени. Въпреки, че това ново проучване е несъмнено убедително само по себе си, препятствията за широко приемане на неговите констатации включват копирането му в много по-голям мащаб с повече хора.

Но в действителност, това може и  никога да не се осъществи. И причината, както твърди изследователският екип, е, че такива проучвания изискват значително финансиране, което обикновено идва от фармацевтични компании, заинтересовани в създаването на патентовано лекарство. С други думи, фармацевтичните компании изобщо не са заинтересувани да популяризират ползите на природни лекарствени вещества, като витамин C, които биха покосили многомилиардната конвенционална индустрия на рака, ако се разчуе за ползите от него.

„Тъй като витамин C няма потенциал за патент, неговото развитие няма да бъде подкрепено от фармацевтичните компании“, казва водещият автор на новото изследване Ки Чен. „Ние вярваме, че е дошло времето за изследователските агенции енергично да подкрепят  клинични проучвания с интравенозен витамин C.“

Отговорът на конвенционалната медицинска индустрия на тези и други подобни находки през годините е бил нищо повече от подигравателен, което може да се очаква. Налагайки се да рационализират десетилетия от въвеждане на пациенти с рак към подлагане на химиотерапия, лъчетерапия и хирургия – с плачевни резултати – докато пренебрегват природните алтернативи за борба с рак, като витамин C, е трудно хапче за преглъщане за тази мощна, високо-печаливша индустрия, която по-скоро ще игнорира всички тези констатации, отколкото да мисли критично за тях.

„Аскорбата се обработва по различни начини от организма, когато се прилага през устата, спрямо интравенозно прилагане“, пише Хайди Ледфорд за Nature, за тази често неразбрана разлика. Оказва се, че медицинският индустриален комплекс умишлено изопачава разговора за витамин C, като изкривява различните ефекти на тези много различни маршрути за доставка.

„Пероралните дози на витамин C действат като антиоксиданти, защитавайки клетките от увреждане, причинено от реактивни съединения, които съдържат кислород. Но интравенозното прилагане на витамин С може да има обратен ефект, като насърчава формирането на едно от тези съединения: водороден пероксид. Раковите клетки са особено податливи на повреди от такива реактивни, съдържащи кислород, съединения.“

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Ethan A. Huff

 

By admin

One thought on “Високи дози инжекции с витамин С унищожават рака”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *