витамин-д-пясък-надпис

Преди, да получиш диагнозата рак, изглеждаше като предполагаема смъртна присъда. Пациентите дори преминават през етап на самоотричане. Кой може да ги вини? Конвенционалната медицина рисува доста мрачно бъдеще за пациенти с рак и „лекарството“, което предлага, не прави нищо за подобряване качеството им на живот, гаденето или падането на косата.

Неотдавнашните пробиви в науката, обаче, позволиха да надникнат в истинската природа на рака, което позволи на изследователите да разгледат концепцията за хранителни грижи. Сега те са изправени пред идеята, че предотвратяването, и може би дори обръщането посоката на рака, може да не включва непременно разработването на скъпи лекарства, а нещо, което вече се предлага в природата: храна и слънце!

Само фактите

Ако нещо толкова мощно, всъщност е достъпно за всички, защо някой не би се възползвал от това?

Неотдавнашното откритие, че тялото с помощта на витамин D притежава способността да се бори с много хронични заболявания, предизвика интереса на много изследователи – особено върху възможностите, които слънчевият витамин може да предложи по отношение на профилактиката и обръщането на заболявания като рак . Кратко описание на някои факти, разкрити от скорошни проучвания, може да ни даде представа за това как витамин D може да помогне.

Витамин D намалява риска от рак със 77 процента

Проведено е проучване с участието на 1 179 здрави жени от Небраскан, които са разделени на контролна група и плацебо група. През четирите години, в които е проведено проучването, групата, която получавала добавки с витамин D и калций, показа 60% намаление на раковите заболявания в сравнение с плацебо групата.

Витамин D може да предотврати рак

Според National Cancer Institute 80 процента от случаите на рак могат да бъдат предотвратени. Наличието на здравословна и балансирана диета може да предотврати рака. Пример може да бъде диета с ниско съдържание на рафинирана захар и преработено месо и с високо съдържание на плодове, листни зеленчуци и витамин D от хранителни източници или слънце. Проучванията показват, че диета с високо съдържание на животински продукти и млечни продукти, които съдържат хормони и наситени мазнини, причиняват рак на гърдата.

Слънцето предлага мощно изцеление

В проучване, проведено от французите през 2011 г. върху 60 000 жени след менопауза, беше установено, че жените с повишени нива на витамин D, получени чрез диета и добавки, намаляват риска от рак на гърдата. Тези нива на витамин D получиха голям тласък, когато тези жени бяха изложени на действително слънце.

Включени са частни интереси

Пренебрежителното възприемане на витамин D и неговите ефекти върху рака са на лице. Човек не може да не бъде подозрителен към организации с нестопанска цел, които уж подкрепят активното търсене на лекарство, имат финансови връзки с фармацевтични компании, компании за мамографско оборудване и други организации, които печелят от рак. Нещо повече, изследванията върху витамин D са заплаха за раковата индустрия, защото показват безплатен начин за справяне с рака.

Химиотерапията не работи

Едно от настоящите „лекарства“, предлагани от конвенционалната медицина при справяне с рака е химиотерапията. Нека се каже веднъж завинаги: химиотерапията няма положителен ефект върху рака. Няма научни доказателства, които да подкрепят такъв факт. Тя свива туморите, но не инициира заздравяването, което трябва да се осъществи, за да се обърне ракът и да има излекуване. Нещо повече, страничните и ефекти са добре документирани – ефекти, които влошават състоянието на пациента, вместо да го подобряват.

Препоръчителната дневна доза витамин D не осигурява ползи за превенция на рака

Ревизираният препоръчителен дневен прием, предвиден за витамин D (600 IU за деца и възрастни до 70-годишна възраст и 800 IU за възрастни над 70 години) е критикуван като под необходимите нива, които осигуряват противоракови ефекти. Според д-р Седрик Гарланд, скорошни проучвания показват, че дневният прием на витамин D от възрастни в диапазона от 4000 до 8000 IU е необходим за поддържане на нивата на витамин D в кръвта, необходими за намаляване на риска от няколко заболявания, включително рак.

Не е задължително излагането на слънце да причини рак на кожата

Проучване, проведено от изследователи от университета в Лийдс през 2009 г., установи, че повишените нива на витамин D са свързани с подобрени шансове за оцеляване при рак на кожата. Тъй като повечето хора имат дефицит на витамин D, това ги прави уязвими към множество други заболявания, включително рак. Предимствата на достатъчно излагане на слънце далеч надхвърлят недостатъците, които сега се поставят под въпрос от пробивната наука.

Ракът може да се наследи

Идеята, че ракът се наследява в семейството, е популярна тема. Понастоящем тонове изследвания показват, че ракът може да бъде избегнат чрез поддържане на повишени нива на витамин D в кръвта. Ако пряк прародител е имал рак, има вероятност те да са били изложени на причинители на рак като цигарен дим, продукти за грижа за кожата или химически разтворители. Като идентифицирате и избягвате тези агенти, вие намалявате риска да се разболеете от рак.

Внимавайте с какво се храните

Нашето хранене всъщност определя нашето здраве. Последните открития показват, че превенцията и лечението на рака може да не се решават непременно чрез скъпо лекарство, а нещо, което винаги е било достъпно за нас – добра храна. Според ново проучване на изследователи от Харвардското училище за обществено здраве, мъжете, които ядат риба пет пъти седмично, са с 40% по-нисък риск от развитие на рак на дебелото черво и рибата е отличен източник на витамин D.

Сега сме в момент, когато можем да изберем нашия лечебен процес. Наличието на смелост да се възползваме от други методи, освен предлаганите от конвенционалната медицина, може да доведе до разликата между по-доброто качество на живот и трудното и съмнително възстановяване. Превенцията на рака сега е въпрос на избор. Можем да го избегнем или да го поканим. Всичко зависи от нас.

Автор: Aurora Geib

Източник: www.naturalnews.com

Напиши коментар

Добави обява

×
×