вода-чешма-тече-флуорид

Науката е открила доказателства, че чешмяната вода – да, същата вода, която използвате, когато вземате душ – може да ви навреди и дори да доведе до екзема.

Експерти от Кралския колеж в Лондон и Шефилдския Университет, са открили, че излагането на кожата на твърда вода (определена като вода с високо минерално съдържание, като чешмяната вода), уврежда кожната бариера. Това намалява нашата защита срещу външни заплахи като бактерии и вредните лъчи на Слънцето и засилва чувствителността на кожата към потенциалните дразнители, открити в ежедневните продукти, които се прилагат върху нея, като сапун или други препарати.

Това е така, защото твърдата вода има високи нива на калциев и магнезиев йон. Тези йони се свързват със сърфактанти, които са общи вещества, намиращи се в продуктите за почистване. Този процес създава съединение, което не може да бъде разтворено във вода, което навлиза в кожата и предизвиква сърбеж.

В допълнение към това, твърдата вода нарушава повърхността на кожата, което може да доведе до сериозни усложнения. При нормални обстоятелства нивото на pH на кожата ни е кисело. Киселинността създава бариера, която гарантира, че вредните бактерии остават навън. Твърдата вода, обаче, съдържа висока алкалност. Когато тя се смесва с естествената киселинност на нашия организъм, премахва защитната бариера, което потенциално позволява на патогенните бактерии да навлязат в тялото ни и да причинят заболяване.

„Едно от пет деца и един от 12 възрастни в Обединеното кралство страда от екзема, струвайки на НЗС над 500 британски лири годишно. През първите няколко дни и месеци от живота, нашата кожа е най-податлива на увреждане и най-много е изложена на риск от развитие на екзема „, обяснява д-р Карстен Флур, съосновател на изследването. „Поради тази причина сега започваме пилотно проучване, за да проучим дали инсталирането на омекотител за домашно водоснабдяване около времето на раждане може да предотврати разграждането на бариерата на кожата и екземата при живеещите в райони с твърда вода.“

Екзема (известно също като атопичен дерматит) е състояние, при което кожата ви става червена и сърбяща. Това обикновено се наблюдава при деца, но това може да се случи на всяка възраст. Тя се дефинира като хронично състояние и може да се засилва периодично. При деца може да се появят симптоми преди навършване на петгодишна възраст, след това да продължат и в зряла възраст. Има случаи, при които се появява периодично, с интервали от няколко години.

Признаците и симптомите на екзема са различни за всеки човек. Въпреки това, Клиниката Мейо дава тези общи признаци: суха кожа, сърбеж (който може да бъде тежък, особено през нощта), червени до кафяво-сиви частици, особено на крайниците и ставите, малки подутини, твърда, люспеста и чувствителна кожа от чесането.

Ето някои полезни съвети за избягване на екзема:

  • Овлажнявайте кожата си – третирайте кожата с продукти, които могат да я подхранят и да „заключат“ влагата вътре.
  • Разпознавайте какво може да засили екземата – някои от факторите, които могат да доведат до епизод, включват пот, стрес, затлъстяване, сапуни, детергенти, прах и дори прашец. Избягването на тези неща помага да се намали честотата и тежестта на заболяването.
  • По-малко време под душа – дългото стоене под душа може да изсуши кожата и да бъде началото на сърбящ епизод. Опитайте се да взимате 5 минутни душове и да използвате топла вода, когато го правите.
  • Внимавайте със сапуните – използвайте сапуни, които са нежни към кожата. Много сапуни съдържат химикали, които могат да отстранят прекалено мазнината и да оставят кожата ви склонна към дерматит.
  • Внимателно подсушаване – след баня, внимателно потупвайте кожата си с мека кърпа и нанесете овлажнител.

.

 

Автор: Ralph Flores

Източник: https://www.naturalnews.com

Напиши коментар

Добави обява

×
×