Всеки над 40 години трябва да яде тези храни

Докато все още се търси “извора на младостта”, ние открихме най-добрите храни, които да ви карат да се чувствате и да изглеждате млади.

Проучванията показват, че количеството енергия, изгорено по време на почивка започва да спада след 30-годишна възраст и с още седем процента с всяко следващо десетилетие, така че ако продължите да ядете така, както сте яли през 20-те си години, вие ще започнете да напълнявате неминуемо.

Включването на тези храни в диетата  ще помогне на сърцето, мозъка и кожата да останат толкова здрави, колкото е възможно.

7 храни, които всеки над 40 години трябва да яде

1. Бадеми

Заради високото си съдържание на калций, фибри и фолиева киселина, бадемите са добра закуска за една жена над 40 години, тъй като те са с нисък гликемичен индекс и ще ви накарат да се чувствате по-сити за по-дълго. Въпреки, че всички ядки като цяло са здравословни, бадемите са на върха на класацията. Множество медицински изследвания показват, че една единствена порция бадеми всеки ден ще понижи LDL холестерола и риска от сърдечно-съдови заболявания. Препоръчваме ви да ядете по 15-на на ден.
 
2. Домати

Доматите са отличен източник на антиоксиданта ликопен. Те предлагат висока степен на защита срещу образуването и разпространението на раковите клетки, както и защита на артериите от атеросклероза.2 Коментара на Всеки над 40 години трябва да яде тези храни

  1. С пилешкото не съм съгласен.

  2. Magdalena Koleva каза:

    И аз!Химия и антибиотици!

Вашият коментар