(NaturalNews)

Коренът от джинджифил  е добре признато чудо за здравето, възстановяващо всичко, от възпаление и рак до диабет. Но знаете ли, че може да подобри и мозъчната функция? В нашия взискателен свят, добрата познавателна способност е от съществено значение. За щастие, джинджифилът е изключителен съюзник в търсенето на засилена памет и яснота. Освен това, той играе съществена роля за предпазване от оксидативен стрес на мозъка и неврологични заболявания.

Лекарство чудо

Джинджифилът е трудно победим като функционална храна. Използван по целия свят като вкусна кулинарна съставка, той също има дълга история от лечебни ползи. Джинджифилът е показал способности да:

– Намалява болката;

– Предотвратява диабет;

– Побеждава рак;

– Лекува бактериални и гъбични инфекции;

– Смекчава възпаление;

– Успокоява гадене;

– Намалява ефекта от токсичните химикали;

– Лекува безалкохолни мастни заболявания на черния дроб;

– Защита срещу радиация;

– Подобрява сърдечно-съдовото здраве;

– Защитава срещу риск от инсулт;

– Спира мигрени.

Има и още. Настоящи изследвания показват, че джинджифилът може да ви помогне да сте по-умни и защитава от неврологични страдания.

Свойства за засилване на мозъчните функции

Изследване, публикувано в Доказателства, основаващи се на допълваща медицина, установило, че консумацията на джинджифил от жени на средна възраст подобрява когнитивните способности. Рандомизирано е било давано на шестдесет здрави участници или плацебо, или стандартизиран екстракт от джинджифил (400 и 800 мг веднъж дневно) в продължение на два месеца. След първия и след втория месец паметта и познавателните функции на доброволците са били оценени. Тези, които са получавали екстракта, показали значително увеличаване на паметта и оксидативният стрес в мозъка е бил намален.

Друго проучване открило, че коренът от джинджифил помага за минимизиране на невротоксичността от мононатриев глутамат (MSG). След даване на дневна доза  от (4 мг/килограм) чист мононатриев глутамат за три дни на мъжки плъхове албиноси се наблюдава значително намаляване на хормоните епинефрин и норепинефрин, както и невротрансмитерите в мозъка допамин и серотонин. Обаче, когато е бил инжектиран екстракт от корен от джинджифил (100 мг/килограм) за същия период от време, хормоните и невротрансмитерите значително се увеличили. Изследователите установили, че когато са били приложени и двете едновременно, екстрактът смекчава вредните ефекти на мононатриевия глутамат – водейки екипа до заключението, че джинджифилът действа като мощен защитен агент.

Като екситоксин, мононатриевият глутамат (MSG) се свързва с болестта на Алцхаймер, множествена склероза, болестта на Паркинсон, аутизъм и разстройство с дефицит на вниманието и хиперактивност.

Независимо дали се борим с възрастов когнитивен упадък или токсични добавки в храните, джинджифилът е един изключително защитаващ корен. Включването му в ежедневната диета е мощен навик за утвърждаване на здравето. Използвайте го като ароматна подправка в готвенето, прясно сварен като чай или във формата на екстракт за опазване на мозъка и нервите здрави сега и за в бъдеще.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Carolanne Wright

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *