(NaturalNews)

Истината за кризата Ебола и нейната истинска цел най-накрая излиза наяве, която изглежда е да се продават повече ваксини. Както се оказва, фармацевтичната индустрия е имала ваксини за Ебола в процес на изготвяне с години, но е чакала точния момент, за да ги пусне за максимални печалби. Това разкрива малко повече за истинската програма на текущото разпалване на страх около Ебола.

Преди почти десет години, изследователи от Канада и САЩ сътрудничили в разработването на ваксина срещу Ебола, която са тествали върху маймуни. Въз основа на тези тестове е установено, че ваксината е 100 процента ефективна, а резултатите са били публикувани в реномираното списание Nature Medicine.

По това време се е предполагагало, че ваксината ще бъде пусната в продажба, за да се спре разпространението на болестта в места, като Западна Африка – но това не е станало. Причината е, че по това време не е било възможно да има голяма печалба. Вместо това, Голямата Фарма решава да отложи проекта за по-късна дата, когато търсенето на ваксината е по-високо и могат да се направят повече пари.

„Отчасти, нейното развитие е в застой, поради рядкостта на Ебола и досега огнищата са заразявали само до няколко стотин души в даден момент“, обяснява The Boston Globe.“ Повечето фармацевтични компании са се въздържали от изразходване на огромни суми, които са необходими за разработването на продукти, полезни най-вече в страни с малка възможност да заплатят.“

Сега, когато нивото на паника е достатъчно голямо, Голямата Фарма ще пусне ваксината за Ебола

В зловеща проява на суров капитализъм ваксинната индустрия умишлено избягва изпитването на своята ваксина срещу Ебола до по-късен момент, когато богати нации, като САЩ, я изискат. С бързото наближаване на това време – около 5000 души вече починаха от вируса Ебола в Западна Африка и няколко американски медицински сестри също хванаха болестта – едва сега ваксината се тества върху хора.

„Никога не е имало по-голям пазар за Ебола ваксини“, казва Томас В. Гейсберт, експерт по Ебола от Университета на Тексас Медицински клон в Галвестън, както е цитиран от The New York Times (NYT). Гейсберт е помогнал в развитието на ваксината Ебола.

„Така че на кой ще я продадат фармацевтичните гиганти? Понякога е нужна криза, за да накара хората да говорят. ‘Добре, нещо трябва да се направи’.“

Милиони Ебола ваксини ще бъдат налични в търговската мрежа през 2015 г.

Е, сега подходящата криза е налице и масовото производство на ваксини против Ебола скоро ще е тук. Световната здравна организация (СЗО) казва, че до средата на 2015 г. стотици хиляди Ебола ваксини ще бъдат на разположение за публично потребление, и човешките проучвания със светкавична скорост вече са започнали подготовка за стартирането им.

Експериментални ваксини вече са дадени на здравни работници в Либерия, като тези в Сиера Леоне са следващите в списъка. Твърди се, че проучването ще бъде двойно-сляпо и плацебо-контролирано, но тези в плацебо групата ще получават ваксини за други заболявания, като морбили. Нито участниците, нито лекарите ще знаят кой какви ваксини получава.

„Компаниите са се ангажирали да създадат милиони дози, които да бъдат на разположение през 2015 г., със стотици хиляди готови през първата половина на годината“, заявява помощник генералният-директор на СЗО, д-р Мари Пол Киени, цитирана от The Guardian. The Guardian перифразира изказването ѝ: „Масовата ваксинация – ако някоя от ваксините работи – ще се случи най-рано преди следващия юни“.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Jonathan Benson

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *