(NaturalNews)

Като че ли имаме нужда от още една причина за детоксикация, изследвания показват, че отровите от околната среда могат да доведат до затлъстяване и диабет. Според Марк Хаймън, доктор по медицина, проучване в Lancet направило значителна връзка с токсичния товар на човек и как тялото е в състояние да балансира кръвната захар и да метаболизира холестерола. При достатъчно време, тези промени водят до инсулинова резистентност – и увеличено съхранение на мазнини.

Д-р Хаймън заявява: „Това откритие трябва да бъде водеща новина, но никой не говори за него. Защо? Защото не съществуват лекарства да се лекува. В стремежа за побеждаване на двете най-големи епидемии на нашето време – диабет и затлъстяване – трябва да обърнем вниманието си към тежкото бреме от токсините на околната среда, навлизащи в нашите тела“.

Намалете токсините и отслабнете

Не само, че д-р Хаймън признава сериозния проблем, пред който сме изправени с токсичността, той също предлага няколко прости съвета за това как да се намали тази увреждаща здравето (и талията) тежест:

Вода – Бъбреците са едни от основните органи за детоксикация, въпреки че често се пренебрегват. За да запазим тази основна пътека ясна и да работи правилно, тялото има нужда да е хидратирано през целия ден. Ако урината ви не е почти чиста, означава, че сте дехидратирани. Пиенето на поне 8 чаши пречистена вода на ден е препоръчителният минимум, докато при детоксикация е нужна повече вода.

Фибри – Значението на фибрите за детоксикация е значително. Ако нямаме една или повече чревни дефекации дневно, токсините се натрупват в храносмилателния тракт, които след това се абсорбират в кръвния поток. И все пак, когато се консумират достатъчно фибри, тази здравна заплаха се ескортира безопасно и ефективно от тялото.

Пот – Тъй като кожата е най-големият орган за отстраняване на токсини, следва да я използваме в наша полза. Упражнения за изпотяване най-малко три пъти седмично в продължение на 20 минути за сесия, ще подкрепят отстраняването на токсини. Инфрачервените сауни са друг отличен вариант, особено за отстраняване на тежки метали. Парна вана със сода бикарбонат и английска сол също е ефективен метод за детоксикация. Въпреки това, винаги използвайте или пречистена вода или добавете 1000 мг аскорбинова киселина (витамин C), на прах, за да противодействате на хлора.

Дишане – Д-р Хаймън отбелязва: „Белите дробове са невъзпяти герои за детоксикация на организма. С всеки дъх, те доставят свеж кислород и помагат за транспортирането му в цялото тяло“. Пранаяма, древна система на терапевтично дишане от Индия, е полезна за окисляване на организма и премахване на токсините. Той продължава:

„Един от най-добрите начини за използване  силата на белите дробове за лечение и детоксикация е да се научите как да дишате с корема. Започнете като поставите ръката си върху корема. Издишайте, изстисквайки въздуха от белите си дробове с мускулите на стомаха. Като вдишвате, отпуснете мускулите на стомаха и след запълване на дробовете, опитайте се да избутате с дъха си ръката от корема си, запълвайки долната част на белите дробове. Продължавайте да вдишвате и издишвате бавно през носа. Всяко вдишване и издишване трябва да продължава в брой до три. Правете това в продължение на пет минути на ден.“

Всичко на всичко, ако имате проблем със свалянето на наднорменото тегло – въпреки чиста диета и физически упражнения, токсините може да забавят метаболизма ви и да подготвят сцената за болест. Чрез използване на силата на всяко от четирите предложения по-горе, тези упорити излишни килограми може просто да се стопят, разкривайки по-здравословното ви аз в процеса.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Carolanne Wright

Превод от английски на български

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×