(NaturalNews)

Почти всеки е бил докоснат от рака по един или друг начин. Пациентите с рак се борят с традиционните терапии, а много от тях търсят алтернативни начини, за да се обърнат диагнозата си. Не търсете по-далече от тези две мощни билки от тропическите гори, които могат да стимулират подходящите системи за нокаутиращ удар на рака.

Котешки нокът

Котешкият нокът (известен също като Уна де Гато) е голяма дървесен лоза, растяща в тропическите гори на Амазонка, която получава името си от тръните, като куки, които растат по лозата и приличат на котешки нокти.

Котешкият нокът е бил използван в Перу и Европа още през 1990-те години, като допълнителна терапия за рак, както и за други заболявания, които са насочени към имунната система. В него има няколко групи от растителни химикали, които съставляват неговото действие, най-изследваната група са оксиндолови алкалоиди, които са били документирани, че имат имуностимулиращи и анти-левкемични свойства.

Изследвания и проучвания на котешкия нокът, които са документирали неговия положителен ефект срещу рака включват:

• Италиански изследователи докладват за ин витро проучване през 2001 г., в което котешкият нокът директно инхибира растежа на рак на гърдата при човешка клетъчна линия с 90%.

• Шведски изследователи са документирани, че котешкият нокът инхибира растежа на клетки на лимфома и левкемия ин витро през 1998 г.

• Доклади на наблюдателни проучвания на Кеплингер са показали, че пациенти с рак, които приемат котешки нокът наред с традиционни терапии, като химиотерапия и облъчване, докладват по-малко странични ефекти, като загуба на коса, загуба на тегло, гадене и вторични инфекции.

• Последващи изследователи са показали, че котешкият нокът може да помогне за клетъчно възстановяване на ДНК и предотвратяване на мутация на клетките, като също така може да помогне за предотвратяване на загуба на бели кръвни клетки и имунно клетъчно увреждане, причинено от много лекарства за химиотерапия.

Котешкият нокът, също така е доказан, че убива вируси, бори се със свободните радикали и намалява възпаление.

Гравиола

Гравиола (Гуанабана) е малко, изправено вечнозелено дърво с височина около 5-6 метра с големи, лъскави, тъмно зелени листа.

Непознати досега, съвкупност от химикали, наречени Анонови ацетогенини, намерени в листата, стъблото, кората и семената на плодовете, са потвърдени от три отделни изследователски групи, че имат значителни анти-туморни свойства и селективна токсичност срещу различни видове ракови клетки (без да увреждат здравите клетки), при много ниски дози.

Изследвания и проучвания за гравиола, които документират нейния положителен ефект срещу рак включват:

• През 1997 г., Университетът Пърдю публикува информация, която установява, че тази нова съвкупност от химикали в гравиола не само, че е ефективна в унищужаването на тумори, които са се оказали устойчиви на противоракови агенти, но също така изглежда има афинитет към такива резистентни клетки. Това означава, че тези клетки с мултилекарствена резистентност (MDR) могат ефективно да бъдат унищожени от ацетогенините, с доклади, че те унищожават преференциално MDR клетки чрез блокиране на предаването на АТФ – главният източник на клетъчна енергия – в ​​тях.

• В растителна скрининг програма на Националния Онкологичен Институт от 1976 г. листата и стъблата на гравиола са показали токсичност срещу ракови клетки, а специфичните ацетогенини са докладвани, че са селективно токсични ин витро за следните видове туморни клетки: карцином на белия дроб, на гърдата, аденокарцином на простатата, карцином на панкреаса, аденокарцином на дебелото черво, клетъчни линии на рак на черния дроб, човешки лимфом и MDR  аденокарцином на гърдата.

• Изследователи от Тайван, съобщават през 2003 г., че основните Анонови ацетогенини на гравиола са силно токсични  за рак на яйчниците, шийката на матката, рак на гърдата, пикочния мехур и рак на кожата при много ниски дози.

Гравиола е известна също, че убива бактерии, паразити и вируси, както и стимулира храносмилането и облекчава депресията.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Derek Henry

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×