(NaturalNews)

Деменция и други неврологични заболявания на мозъка поразяват хората все по-млади, според ново проучване, проведено от изследователи от Университета Борнемут в Англия и публикувано в списание Neurology Surgical International. Тези заболявания са достигнали нива, които са „почти епидемични“, заявиха изследователите, и те ги застигат толкова бързо, че до голяма степен за това трябва да са виновни факторите на околната среда.

„Темпът на нарастване за толкова кратко време, предполага мълчалива или дори ‘скрита’ епидемия, в която факторите на околната среда трябва да играят основна роля, а не само стареенето“, заяви водещият изследовател Колин Причард. „Съвременният живот произвежда многостепенно интерактивно замърсяване на околната среда, но промените в човешката заболеваемост, включително неврологично заболяване са забележителни и сочат към въздействието на околната среда.“

Процентите на смъртност почти са се удвоили

Изследователите са сравнили процентите на неврологични заболявания на мозъка в 21 западни страни от 1989 до 2010 г. Те са установили, че от 2010 г., средният процент на поява на деменция е 10 години по-рано, отколкото е бил през 1989 г. В допълнение, смъртните случаи от неврологично заболяване са се увеличили значително в хора на възраст 55-74 и почти са се удвоили за хора на възраст от 75 и повече години.

Тези промени са наблюдавани във всички 21 страни, но до момента САЩ се представят най-зле. В Съединените щати неврологичните смъртни случаи при мъжете на възраст над 74 г. са се утроили от 1989 до 2010, и те са се увеличили почти петкратно при жените на същата възраст. Повече възрастни американски жени, сега умират от заболявания на мозъка, отколкото от рак за първи път в писаната история.

Анализът на изследователите показва, че констатациите не могат просто да бъдат обяснени с подобрено лечение на други заболявания.

„Това не е само защото хората живеят по-дълго, за да развиват заболявания, които преди това не са могли да развият, защото не са живели достатъчно дълго, по-възрастните хора сега развиват неврологични заболявания повече от всякога“, казва Причард.

Вместо това, голяма част от причината трябва да са промените в околната среда, които са настъпили през последните две десетилетия.

„Поради екологичните промени през последните 20 години в човешката среда се наблюдава увеличаване на петролни химикали – въздушен транспорт – учетворяване на моторни превозни средства, инсектициди и покачване в областта на електромагнитните полета, и така нататък“.

„Тези резултати няма да са добре дошла новина, тъй като има много хора с краткосрочни корпоративни интереси, които ще искат да ги игнорират“, казва той.

Връзката с ваксините?

Може ли излагането на живак от ваксини да играе роля при нарастващите темпове на ранно начало на деменция? До 2001 г., съдържащият живак тимерозал се е използвал като консервант в много детски ваксини. Дори и днес, веществото все още се използва при ваксини за възрастни, както и във противогрипните ваксини, давани на деца и възрастни.

В едно изследване, публикувано в списанието Alzheimer’s Disease през 2010 г., изследователите са разгледали 100 предишни експериментални и клинични проучвания, разглеждащи ефектите на живака върху клетки, животни и хора. Те установили, че продължителното излагане на живак, произвежда много от същите промени, наблюдавани при болестта на Алцхаймер, включително объркване и нарушения в паметта и познавателните функции.

„Ясно е, че живакът допринася за неврологични проблеми, чиято честота се увеличава успоредно с нарастващите нива на живак“, заявява изследователят Ричард Дет. „Изглежда, че двете са взаимно свързани.“

Алуминият, друга честа съставка във ваксините, също е била свързана с деменция. Например, проучване от 2009 г., публикувано в American Journal of Epidemiology установило, че хората с най-високо съдържание на алуминий в питейната вода също са имали най-висок риск от деменция. Клиничните изпитвания също пряко свързват алуминий с увреждане на мозъка.

Както алуминий, така и живак са широко открити в околната среда поради замърсяване от други източници. Изгарящите въглища електроцентрали са най-големият световен източник на замърсяване с живак и имат основен принос за замърсяването на риба с живак. Зъбните пломби (амалгами) също са основен източник на излагане на човека на живак.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: David Gutierrez

By admin

One thought on “Деменцията сега поразява хора в техните 40 години, след като живак от ваксини причинява бавно, дегенеративно мозъчно увреждане”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *