(NaturalNews) Животът е пълен с ежедневни стресови фактори, които могат да попречат на това да се чувствате щастливи. Ние всички се сблъскваме с предизвикателства, но навиците, които си изграждаме може ефективно да ни помогнат повече да се радваме на живота. Следното ръководство може да увеличи щастието и здравето ви.1. Земя

Изследванията показват, че „заземяване“ или докосване на земята с голи крака или друга част на тялото е от полза за здравето. Учените са показали, че заземяването намалява джет лаг (нарушението на вътрешните ни биоритми при смяна на времето и при пътуване със самолет), безпокойство, болка и безсъние. Граждани са съобщили за значително подобрение в настроението и намаляване на болката след най-малко 15 минути заземяване. Директен контакт със земята може да се постигне чрез телесен контакт с трева, кал, пясък или бетон. Дървените повърхности не изпълняват тази функция.

2. Слънце

Слънцето се свързва с много ползи за здравето, най-добре познати измежду които са увеличаване нивата на витамин D. Излагането на Слънце стимулира производството на невротрансмитери, като серотонин, които са важни за положително настроение.

3. Движение

Добре известно е, че упражненията увеличават щастието. Йога, гимнастика и аеробика, всички подобряват здравето. Всяко движение може да подобри настроението, като в същото време намалява тревожността и гнева.

4. Свържете се с любимите хора

Хората са социални същества. Изследванията показват, че силните социални връзки между хората допринасят положително за щастието. Прекарването на повече време с приятели, семейство, колеги и съседи е важно по отношение на психичното здраве.

5. Положителни утвърждения

Изследванията са доказали, че това, което ние си казваме въздейства на нашите настроения. Ние имаме силата да си дадем положителни или отрицателни послания. Важно е да бъдат нашите собствени най-добри приятели и да си даваме насърчаващи съобщения през целия ден. Съсредоточете се върху това, което сте постигнали и върху вашите добри качества, отколкото върху вашите слабости. Когнитивна терапия е доказала своята ефективност по отношение на подобряване на настроението. Основната идея е да се променят мислите от отрицателни към положителни.

6. Правете неща, които обичате

Ние всички се наслаждаваме на различни дейности, обаче намирането на време за тези дейности е важно. Независимо дали става дума за колоездене, боулинг, четене, разходки, свирене на музикален инструмент, създаване на изкуство или градинарство, то е добро за вашето здраве и е важно да се намери време за него.

7. „Бягство“

Положителните „бягства“ може да бъдат голям ваш приятел. Гледането на любимо шоу или филм, слушане на музика, театър, игра, кръстословица или четене на книга са добри начини да избягате от стреса и действителността за кратко.

8. Насладете се на природата

С идването на топлото време много хора искат да прекарват времето си на открито. Независимо от това дали сте седнали на верандата, пейка в парка или открит вътрешен двор, можете да се насладите на гледките и звуците на природата. Разходки, колоездене и пешеходен туризъм са други начини да се наслаждавате на природата. Отделете време, за да забележите цъфтящите дървета, храсти и растения, вслушайте се в песните на птиците и почувствайте топлия бриз. Всичко това е начин да се отпуснете и да излезете от забързания живот, който всички ние често водим.

9. Изключете технологиите

Практикувайте изключване на вашия мобилен телефон, компютър и други джаджи през целия ден. Всичкото това прекалено използване на технологиите е  свързано с повишени нива на стрес.

10. Живейте в настоящето

Ако се съсредоточите върху момента, в който се намирате, може да изпитате радост. Важно е да изключите вашите притеснения за бъдещето и да спрете да изразявате съжаление за миналото. Нова терапия за психичното здраве се фокусира върху разработването на стратегии за съсредоточаване върху тук и сега, в опит да се намалят негативните мисли и да се увеличи щастието.

Източник: http://www.naturalnews.com/045064_Happiness_Health_Positive_Thoughts.html#ixzz31XVAZvJz

Автор:  Michelle Goldstein

Превод от английски на български

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×