Едно скорошно проучване разкри, че джинджифилът съдържа мощен агент, който може да убие раковите клетки в самото начало на злокачественото заболяване с 10000 пъти по-голяма ефикасност, отколкото традиционната химиотерапия.
Според последното проучване, публикувано в PLoS, активна съставка на джинджифил, известна като 6-shogaol, атакува раковите клетки при техните първични етапи (известни като рак на стволови клетки) с повече афинитет от химиотерапевтични средства.

Раковите стволови клетки водят до различни видове рак с изключение на рак на гърдата. Те растат и се делят, за да се получи струпване на дъщерни клетки, които в крайна сметка се превръщат в тумора. Въпреки че стволовите клетки заемат само 0,2 до 1% обем на тумора, те имат свойствата на самообновяване и диференциация. Различни нива на диференциация може да доведат до резистентност към химиотерапия. Те също са инвазивни или мигриращи в природата, които могат да създадат нова туморна маса в далечен край на тялото, известен като вторичен тумор. За истинско лечение, на първо място трябва да бъдат унищожени тези клетки.

6-Shagoal като противораков агент

Наскоро учени извлекли мощното съединение от варен и изсушен корен от джинджифил, известен като 6-shogaol, който показа мощна активност срещу рак на стволови клетки. Подобно на много други, естествено срещащи се противоракови агенти, 6-shogaol убива раковите клетки без да засяга нормалните клетки. Конвенционалните възможности за лечение на рак неизменно показват токсичност към нормалните клетки в допълнение към злокачествените клетки.

Различните механизми, участващи в убийството на ракови клетки на гърдата с 6-shagoal, са както следва:

  • Той инхибира експресията на маркерите на раковите стволови клетки CD44 / CD24 при рак на гърдата.
  • Прекъсва клетъчния цикъл и води до повишаване на смъртта на раковите клетки.
  • Предизвиква апоптоза и автофагия, и по този начин се увеличава програмираната клетъчна смърт.
  • Той има активност срещу еднослойни и сфероидни клетки, водеща до тяхната смърт.

Изследователите сравняват 6-shagoal с химиотерапевтичното средство Таксол и са забелязали забележителна разлика. Таксол показва ин витро токсичност срещу едномерен (монослоен) експериментален модел, но оставя незасегнат сфероидния модел, който е действителната конфигурация на туморите. Това означава, че Таксол действа само на повърхностния слой на тумора и води до частичен успех на лечението. Характера на дейността на Таксол не се променя дори и при по-висока концентрация.

От друга страна, 6-shagoal е активен срещу сфероидни модели в допълнение към монослойни клетки. Таксол не проявява този ефект дори при 10 000 пъти по-висока концентрация от 6-shogaol. Тази констатация е пробив в изследването на рака, тъй като установява ролята на раковите стволови клетки.
Авторите посочиха потенциала на природните противоракови средства, като бъдещите възможности за лечение.

Според авторите,

„Диетичните съединения са потенциални възможности за лечение на различни заболявания, дължащи се на поносимостта и ефикасността в човешките тела.“

Това проучване ще работи като вдъхновение за изследователи в намирането на нови, естествено срещащи се вещества, особено диетични съединения за лечение на рак в самото начало, като се избягва токсичността и страданията, свързани с традиционните възможности за лечение, като лъчетерапия и химиотерапия.

 

Автор: Dr. Adem Gunes

Източник: http://blogs.naturalnews.com/ginger-much-potent-chemotherapy/

One thought on “Джинджифилът е много по-силен от химиотерапията”

Напиши коментар

Добави обява

×
×