Джинджифилът убива ракови клетки при рак на яйчниците и простатата

джинджифил-корен-настърган-купичка

Когато хората мислят за медицински цели, за които се използва джинджифил, първите неща, които идват на ум вероятно са, че той е добро лечение за гадене и също, че е мощно противовъзпалително. Въпреки че това е напълно вярно, това, което много хора не осъзнават е, че джинджифил също се тества като превантивно и/или средство за лечение на различни форми на рак. Едно скорошно проучване за ефектите от джинджифил при рак на яйчниците и рак на простатата, в частност, показа някои невероятно интересни резултати.

Джинджифил и лечение на рак

Използването на джинджифил за лечение на пациенти с рак не е нищо ново. Отдавна се използва за намаляване на гаденето, което често е част от химиотерапията и също отдавна е ценен за неговите противовъзпалителни свойства при тези, които се борят с това заболяване. Това проучване показа обаче нещо, което по-рано не е било известно. Изследвания от университета в Мичиган установили, че когато джинджифил на прах се използва върху раковите клетки, тези клетки изпитват апоптоза или масова клетъчна смърт след като са в контакт с джинджифил. Още по-интересно е, че джинджифилът също може да индуцира феномен, наречен автофагия, при който всъщност раковите клетки се избиват помежду си.

Повече доказателства излизат наяве

Нови изследвания изглежда потвърждават заключенията на първоначалното проучване.
В едно проучване, в което джинджифилът се прилага за лечение на рак на яйчниците, беше установено, че той не само инхибира растежа на ракови клетки на яйчниците, но също така предотвратява тяхното разпространение, известно като метастази.

Джинджифилът е доказал полезно въздействие при лечение на рак на простатата. Резултати от проучване, публикувани по-късно в британския вестник Nutrition, установили, че екстракт от джинджифил е в състояние да убие раковите клетки в простатата, като оставя здравите клетки непокътнати. Също така е в състояние да свие общия размер на простатата с изумителните 56%, което също може да помогне на хората, които страдат от този проблем, за да бъдат в състояние да уринират по-нормално и безпрепятствено.

Един от най-вълнуващите перспективите на джинджифил-базирана терапия е фактът, че макар и да е в състояние да убие на раковите клетки, джинджифилът изглежда е в състояние да остави здравите клетки непокътнати. Това остава голям недостатък на много ракови терапии, които често увреждат здравата тъкан в опит да убият раковите клетки. Също така изглежда, че е нетоксичен, дори при много високи дози. Отново, това е нещо, което може да го постави в по-благоприятно положение, в сравнение с други лечения на рак.

Повече изследвания трябва да се направят, за да се установи защо джинджифилът е толкова ефективен за лечение на специфични видове рак, като на рак на яйчниците или простатата. Въпреки това, предварителните резултати от тези проучвания са обещаващи и ще се надяваме да доведат до развитие на по-естествено, по-малко инвазивно лечение за пациенти с рак.

 

Автор:  Christine . S

Източник: http://blogs.naturalnews.comЕдин коментар на Джинджифилът убива ракови клетки при рак на яйчниците и простатата

  1. Маркова каза:

    … и такаааа, никой не бърза с развитието на резултатите, а когато резултатите се развият, лечението с тях ще е доста скъпичко.

Вашият коментар