Коренът джинджифил е естествено противовъзпалително средство и е бил използван в продължение на хиляди години от китайците за лечение на болка. Джинджифилът помага за облекчаване на артрит, главоболие и мускулни болки. Той може да помогне и за кръвообръщението.

Естествен разтвор с джинджифил е ефективен за облекчаване и лечение на болка, като ревматизъм, подути вени, болки в мускулите, болки в гърба и навяхвания. Той притежава всички лечебни свойства на джинджифил, чесън и едра морска сол. Парещото усещане на кожата е това, което всъщност показва болкоуспокояващите свойства на джинджифила, който дълбоко прониква до източника на болката.

Едно проучване показва, че джинджифилът облекчава болка при артрит. В проучването 63 процента от пациентите, които са приемали добавка джинджифил са имали намаляване на болката при остеоартрит на коляното. Екстрактът от джинджифил също дал подобрение на цялостната им болка.

За интензивна болка сместа с джинджифил може да се остави върху кожата, докато усещането за горещо премине.

Рецепта

Начин на приготвяне:
-подгответе няколко парчета джинджифил, най-малко четири скилидки чесън и две супени лъжици сол.
-намачкайте джинджифила, след това обелете чесъна.
-добавете чесъна и солта към натрошения джинджифил и намачкайте трите съставки, докато се смесят добре.
-сложете лъжичка от микса на чисто пластмасово фолио и наложете върху засегната област, след това увийте с бинт.
-оставете в продължение на най-малко 6 часа. Това не се препоръчва за отворени рани.

Факти:
Джинджифилът съдържа 12 различни съединения, които се борят с възпаление. Някои блокират СОХ-2 ензима, който задейства самото възпаление. Съединенията в джинджифила работят почти като противовъзпалителните лекарства ибупрофен и аспирин.
Така че, ако искате да намалите болкоуспокояващите и да се избегнат вредните странични ефекти, допълнете вашата диета с джинджифил.

Автор: mcshane

Източник: http://blogs.naturalnews.com/ginger-press-amazing-natural-pain-killer-solution/

Напиши коментар

Добави обява

×
×