лимони

(NaturalNews)

Откакто Бионсе Ноулс бе свързана с Диетата Детоксикация с лимон, се наблюдава рязко нарастване на интереса към тази конкретна програма. Също така известна като Основно очистване (Master Cleanse), тази диета за детоксикация съществува в продължение на около почти 50 години и съществуват различни вариации на рецептата и програмата. Нейната ефективност за разграждане на натрупани токсини в организма, като същевременно допринася за краткотрайна загуба на тегло я прави един популярен вариант за пролетна детоксикация.

Преглед на основното очистване

Диетата Детоксикация с лимон, странно, стана ефективна, когато нейният създател, Стенли Бъроуз я препоръчал за лечение на стомашни язви. В книгата си „The Master Cleanser“, той продължава да споделя как за пръв път е тествал диетата Основно очистване на пациент, който страдал от язва в продължение на три години. Оставен без други варианти, пациентът прибягва към Стенли, който му препоръчва да се заеме с очистването. След единадесет дни, за удивление на лекарите, пациентът е бил напълно излекуван. Много други случаи последвали с едни и същи последователни и поразителни резултати, излекувани в рамките на десет дни. От особено значение е също така, че тези, подложени на Основното очистване, забелязват също и намаляване на теглото.

Ако е имало съмнения относно истинността на твърдението на Стенли Бъроуз за действието на Диетата Детоксикация с лимон, през годините е имало свидетелства за нейната ефикасност. От последните твърдения е работата на Том Уолошин „Преживяването на Основното очистване“, публикувана от Ulysses Press през 2009 година. Тази книга накратко споменава опитът на Уолошин в консултиране на клиенти, които са преминали програмата Основно очистване и им осигурява ползи за здравето, които включват по-добър сън, положителна перспектива, яснотата на ума и свобода от зависимости. Той препоръчва водене на дневник, за да се наблюдават процесите, както и за отправна точка за бъдеща употреба, когато се прави програмата за втори или много повече пъти.

Основното очистване работи на принципа, че за да се обърне внимание на болестта, трябва да бъде предприето прочистване. Опростяване и лечение на нарушения чрез този процес, всъщност е начин за лекуване на всяка болест. Развитията в храненето и науката ясно са идентифицирали неправилно хранене, негативни психични нагласи и недостатъчно упражнения, като фактори, които създават условия за натрупване на токсини с течение на времето. Ето защо Основното очистване не е краят. Всъщност, това е само върхът на една дълга верига от здравословни решения за тези, които искат да я извършват. Спазването на здравословна диета, редовни физически упражнения, както и намаляване на стреса е от съществено значение за поддържането на ползите, които може да предложи детоксикиращата диетата Основно очистване.

Отдаване на процеса

Подлагането на детоксикираща диета е точно като подготовка за маратон. Необходимо е да запазите вашите цели или ще бъдете изхвърлени от пътя, като жертва на вашите съмнения. Том Уолошин предлага възхитително вникване, когато насърчава тези, които за пръв път желаят да се заемат с Основното очистване, знаейки напълно страничните му ефекти от първа ръка. Определяне на резултата, след като се идентифицира, къде сте в момента и какво искате да постигнете в следващата стъпка към постигането на целта, която сте задали за себе си.

Според Уолошин, някои хора се подготвят преди да се подложат на детоксикация, като преминават към вегетарианска диета. Това е по-малко стресиращо за тялото и прави прехода към Основното очистване по-лесен. За тези, които редовно пият кафе или безалкохолни напитки, се препоръчва постепенно намаляване на приема, както и прием на пантотенова киселина (витамин B-5), за да се помогне за предотвратяване  появата на главоболие, предизвикана от премахването на кофеина.

Хората, които са били подложени на трансплантация на органи, както и тези на лекарства, подтискащи имунната система, не могат да се подлагат на гладуването. Уолошин предупреждава, че очистването стимулира имунната система, като същевременно ефективно инхибира резултатите от лекарствата, тази комбинация най-вероятно ще доведе до отхвърляне на трансплантирания орган от организма.

Как да правим основното очистване (Master Cleanse)

Лимоновата детоксикираща диета е програма за прочистване и насърчава само приема на лимонада, изработена от следните съставки: лимони, чист кленов сироп, лют червен пипер (кайен) и вода в продължение на минимум десет дни.

За да се създаде сместа, смесете количеството съставки, инструктирани от Бъроуз и пийте най-малко шест до дванадесет чаши от сместа дневно през деня. Пийте лимонадата, когато започнете да чувствате глад.

Трябва да се приема слабително сутрин и вечер. Вместо слабително, сутрин може също да се използва солена вода за промиване. Все пак, не забравяйте, че трябва да се наблюдават поне три изхождания на ден. Това ще гарантира, че отпадъците, натрупани в чревната стена са напълно отстранени.

Винаги се наслаждавайте на прясна лимонадена напитка от Основното очистване и не я подлагайте на микровълнова, тъй като това ще намали ефективността ѝ. За всеки успешен ден, психологическата нужда да се яде,  се преодолява напълно, предоставяйки доверие и чувство на контрол, което мотивира лицето, подложено на диетата.

Прекъсването на Основното очистване е също толкова критично, колкото започването. На първия ден след излизане от постенето, веднага след края на основното очистване, бавно въведете портокалов сок в диетата. На вторият ден се въвеждат зеленчукови супи и бульони. На третия ден се спазва диета от плодове и зеленчуци. Бъдете внимателни да не преядете или да ядете твърде скоро и пийте много вода. Бавно навлизайте към нормалния режим на хранене и избягвайте месо, риба, мляко и яйца.

След като преминете Основното очистване е препоръчително да се яде разумно. Ползите, получени от диетата със сигурност ще бъдат мощна основа за променяне на старите навици и започване на живот без болести.

Рецепта за лимонадата

Оригиналната рецепта на Стенли Бъроуз произвежда фантастични резултати за почти 50 години. Въпреки това, някои насърчават промени на оригиналната рецепта. Проблемът с тази подредба е, че те се правят, без да се разбира защо оригиналните съставки работят. Тъй като Основното очистване е по същество постене със сок, добавянето на шейкове, капсули лют червен пипер или протеин на прах в опит да се подобри нейната ефикасност е в разрез с диетата, тъй като намалява нейната ефективност.

Целта на програмата е да се дадат десет дни почивка на храносмилателния тракт, така че добавянето на неща, които трябва да бъдат смлени не допринася за постигането на целта на диетата. Всъщност, Стенли Бъроуз обезсърчава прием на добавки и витамини по време на програмата, тъй като пречат на системата за елиминиране на организма. Освен това, естествените източници на витамини и минерали, които вече се намират в лимонадата и кленовия сироп вече предоставят нуждите на организма по време на програмата с детоксикация.

Други промени включват грешки в съотношението на вода чрез модификация на оригиналната рецепта и разреждане. Тази модификация обезсмисля целта на минималните 6 питиета на ден, защото е повече от необходимото количество вода. Най-добре е да запомните, че вариации в процеса и особено в рецептата няма да доставят резултати, които първоначално са работили за многото хора, които стриктно са се придържали към първоначалната програма Основно очистване и лимонадената рецепта.

Това е класическата рецепта за единична порция, предоставена в книгата на Стенли Бъроуз:

2 (с.л.) лимон или лайм

2 (с.л.) истински кленов сироп

1/10 чаена лъжичка лют червен пипер (кайен)

300 милилитра вода (топла или студена, както се предпочита)

За тези, които не могат да се насладят на лимонадата, Том предлага тази алтернатива:

1. Смесете равни части от лимонов сок и кленов сироп като концентрат в тъмен контейнер. Съхранявайте тази смес охладена.

2. Направете достатъчно концентрат за толкова дълго, колкото сте в състояние да правите свеж лимонаден сок.

3. Всеки път, когато искате чаша лимонада, мерете 4 с.л.. от тази смес в чаша.

4. Добавете водата и лютия червен пипер, разбъркайте и пийте. Кленовият сироп, запазва лимоновия сок и предотвратява окисляването на витамин С и ензимите.

Том Уолошин наивно припомня забележките на Стенли Бъроуз. Казва се, че той е повтарял много пъти една фраза, използвана от повечето технически хора, когато инструктират разочаровани клиенти, „Когато всичко друго се провали, следвайте инструкциите.“ С цел да се гарантира успех и да се изпитат ползите от детоксикиращата диета Основно очистване, е важно да се разбере как да се прави програмата правилно. Следвайки правилно това, което е предписано, е първата стъпка в тази посока.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Aurora Geib

By admin

3 thoughts on “Диета за детоксикация с лимон – рецепта, която наистина работи”
  1. Аз правих два пъти тази диета, чувствах се енергична и отслабнах с един размер. Сега започвам отново, като целта ми е да почистя тялото си от токсини и да отслабна. Използвам озонатора на Тиенс за да очистя лимоните от химикали и пестициди преди да ги направя на сок.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *