(NaturalNews)

Нов доклад, публикуван от Световната Здравна Организация отрича, настоящата прекомерна употреба на антибиотици и казва, че антибиотиците вече представляват „голяма глобална заплаха“ за общественото здраве.

Призовавайки за спешни действия, Световната Здравна Организация казва, че резистентността към антибиотици се случва „във всеки регион на света.“ Описвайки текущия медицински пейзаж като „пост-антибиотична ера,“ СЗО разкрива, че простите инфекции, веднъж лечими, сега са способни да отнемат масово живота на хората. След анализиране на данни от 114 страни, СЗО счита, че „опустошителните“ последствия са неизбежни, освен ако не се приемат „значителни“ и незабавни действия. С пълно лицемерие, СЗО привиква за разработването на нови антибиотици и нови ваксини за преодоляване на резистентните щамове на бактерии.

В доклада на СЗО се казва: „Това, от което спешно се нуждаем е твърд глобален план за действие, който предвижда рационално използване на антибиотиците“.

Текущите антибиотици не могат да  лекуват пневмония и инфекции на кръвта

Златният век на медицинските антибиотици еродира. Прекалената употреба на антибиотици сега причинява болести като пневмония, инфекции на кръвта и дори диария.

Един антибиотик, който е станал на практика безполезен в лицето на тази бърза антибиотична резистентност са карбапенемите. Това лекарство често се използва за лечение на хора с животозастрашаваща пневмония, причинени от бактерия K. pneumoniae. Карбапенемите се използват също и като последна инстанция за инфекции на кръвта и инфекции, които влияят специфично на новородени. Сега антибиотика карбапенеми вече не е последна инстанция; той става все по-неефективен и безполезен в целия свят.

В извънредната ситуация, СЗО призовава за разработването на нови антибиотици, които могат да са една крачка пред нововъзникващите бактериални щамове. Вероятно да увековечат проблема, повечето антибиотици постоянно ще позволяват на бактериите да мутират естествено, като те продължават да изграждат имунитет към антибиотиците, които използват единичен режим за бактериално унищожение.

Антибиотиците за инфекциите Е. коли „не биха работили при повече от половината лекувани хора“

Скандалната бактерия Е. коли, надхитрена от антибиотиците през 1980 г., сега се завръща. Ешерихия коли се лекуваше ефективно в почти всички случаи през 80-те години. Според СЗО, същите тези антибиотици са неефективни при повече от половината случаи с Е. коли днес.

В доклада, резистентност към антибиотици, използвани за лечение на Е. коли от страна до страна „няма да работят при повече от половината от лекуваните хора.“

Д-р Дженифър Коен, медицински директор на Кампания Лекари без Граници, заявява: „Виждаме ужасяващи темпове на антибиотична резистентност, където и да погледнем в нашите полеви операции, включително деца, приети хранителните центрове в Нигер, и хора в нашите хирургични и травматични поделения в Сирия.“

Антибиотиците не успяват да лекуват гонорея, като милиони се заразяват ежедневно

Световната здравна организация също така е установила, че дългогодишните антибиотични лечения за гонорея са станали безполезни. Това се е наблюдавало първо във Великобритания, когато лечението не е успявало да спре полово-предаваната инфекция. Освен това, СЗО констатира, че същото лечение не работи в Австрия, Япония, Австралия, Южна Африка, Канада, Франция, Норвегия, Словения и Швеция. Те съобщиха, че сега гонореята се разпространява неконтролируемо, като ежедневно се заразяват повече от един милион души в целия свят.

Решението е антибактериалните растения на природата

В сенките на цялото тревожно объркване от безполезни медицински антибиотици се крият цял каталог от растения, които съдържат антибактериални свойства. Билки като риган, хидрастис, чесън и чаено дърво, наред с много други, се състоят от сложни антибактериалните вещества, които са еволюирали успоредно с бактериите през годините. Тези естествени антибиотици използват множество режими за заглушаване на бактериите. Тези прости растения са решението за устойчивите на лекарства инфекции. Антибактериалните съединения от растенията атакуват бактериите от много пътища, а не само в единичен режим, както се вижда в клиничните антибиотици.

Лечебни заведения по целия свят биха могли да спасят живота на милиони хора, използвайки екстракти от тези раститения. В едно проучване ниски дози на чесън унищожават бактерии Хеликобактер пилори.

Единственият начин да се надвият мутиращите щамове на бактерии е да се използват билкови лекарства. Суровият мед е такова естествено антибактериално, доказано, че побеждава резистентни щамове на бактерии, включително Метицилин-резистентен стафилококус ауреус (MRSA).

Дори нещо толкова просто като колоидното сребро се доказва като по-доминиращо от клиничните антибиотици.

Д-р Кейджи Фукуда, помощник генерален директор на СЗО, заявява: „Освен ако не се вземат значителни действия за подобряване на усилията за предотвратяване на инфекции, а също и да се промени начина, по който произвеждаме, предписваме и използваме антибиотици, светът ще загуби повече и повече от тези глобални обществени здравни стоки и последиците ще бъдат катастрофални.“

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: L.J. Devon

Превод от английски на български

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×