Електролитите са основно соли. Солите поддържат тялото електропроводимо, за да поддържа клетъчното напрежение при получаване или предаване на информация. Готварската сол работи добре. Тя съдържа натриев хлорид, от който почти всички соли са направени. Някои имат и калиев йодид, който също е отличен за вашия коктейл. Нашите тела имат основно калций, натрий, калий, магнезиев хлорид, хидроген фосфат (минерал) и водороден карбонат. Тези електролити са жизненоважни за оцеляването ни и ако ние ги разреждаме твърде много, това може да доведе до смърт от „отравяне с вода.“

Домашна електролитна напитка – рецепта

Съставки:

  • 1/2 чаша пресен портокалов сок
  • 1/4 чаша пресен лимонов сок
  • 2 чаши вода или сурова кокосова вода
  • 2 супени лъжици мед или кленов сироп
  • 1/8 чаена лъжица хималайска сол или морска сол

Инструкции:

Смесете съставките заедно, докато солта се разтвори напълно и се съхранява в хладилника. Пийте по време на заболяване, по време и след спорт или всякакви други случаи, когато електролитите трябва да се заредят.

Ползи за здравето от тези съставки

Морска сол – играе важна роля за балансиране на хормоните на стреса по време на тренировка. Солта намалява нивата на адреналин и подкрепя цялостното метаболитно здраве. Използвайте, тъй като тя обикновено има добро количество минерали.

Цитруси – цитрусовите плодове са богати на електролити, а лимоните имат най-много от тях. Богати на витамин С, цитрусовите плодове също помагат за поддържане на имунната система и са добри средства за много студени и грипни симптоми.

Суров мед или кленов сироп – имат естествени ензими и минерали. Лесно смилаемите захари помагат да се запази енергията висока по време на тренировка, а и медът също е известен естествен антибиотик и чудесен да успокояване на кашлица и възпалено гърло.

Кокосова вода – тя ще даде мигновена енергия и ще балансира нивото на електролитите в нашето тяло.

 

Автор: Sherice kardon

Източник: http://blogs.naturalnews.com/homemade-electrolyte-drink-best-stomach-flu-rehydration-refuel-body/

Напиши коментар

Добави обява

×
×