Домашни средства при зъбобол

Ето някои изпитани, домашни средства за зъбобол, които може да ви спестят посещение при зъболекар. Обикновено причината за болката е възпаление или инфекция и е възможно тези проблеми да си имат много прости решения. Повечето проблеми започват във венците и може бързо да ескалират до силна болка, за която търсите облекчение.

Солена вода: Смесете чаена лъжичка сол в малка чаша топла вода и жабурете толкова дълго, колкото можете, изплюйте. Повторете, ако е необходимо.

Ябълков оцет: Накиснете памучен тампон в ябълков оцет и го дръжте на мястото на болката. (Не използвайте това средство за продължителни периоди от време, тъй както оцетът може да ерозира зъбния емайл, ако се използва прекомерно).

Чесън: Вземете една скилидка чесън, смачкайте я и я положете на мястото на болката. Може също така да се смеси със сол за допълнителна помощ.

Листа от мента: Просто сдъвчете няколко пресни ментови листа .

Лайм: Изрежете парче и изстискайте сока и приложете, може просто да захапете резенче, за да освободи директно сока.

Сода : Вземете памучен тампон и го навлажнете с малко вода, потопете го в сода за хляб и след това приложете. Можете също така да изплакнете устата си чрез смесване на една чаена лъжичка сода за хляб в малка чаша топла вода. Това може да се комбинира със сол за допълнителни предимства.

Карамфил: Това лекарство е толкова старо и изпитано. Просто поставете от билката в областта на болката, докато отшуми.

Чай: Направете си чаша чай. След това вземете топлата торбичка с чая и я поставете върху засегнатата област. Внимавайте да не я скъсате. Танините, които се намират естествено в чаените листа може да обезчувстват района.

Мийте зъбите си с натурална паста за зъби и използвайте конци, за да се отстранят всички остатъци от храна, които може да предизвикат възпаление/дразнене.

Ако и вие имате някои изпитани домашни средства за облекчаване и лечение на зъбобол, моля споделете ги по-долу в раздел коментари.

 

Източник: http://blogs.naturalnews.com/home-remedies-toothaches/

Автор:  Sandy J Duncan

 

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *