Канелата е една сладка подправка позната по цял свят. Тя се използва и като билков чай. Канелата също се използва за извличане на етерично масло, което има сладък, всепроникващ аромат, който е много успокояващ. Етеричното масло от канела има множество ползи за здравето и лечебни свойства.

Домашно канелено масло

От какво имате нужда: канела, стъклен буркан, за предпочитане тъмен на цвят и с широко гърло (за лекота при прецеждането) и зехтин.

Стъпки:

1. Трябва да имате достатъчно канелени пръчици, за да напълните буркана плътно, ако е възможно.
2. Налейте зехтина в буркана, докато всички пръчки канела са изцяло покрити.
3. Поставете буркана на топло място, като например вашия прозорец. Оставете буркана за около три седмици.
4. Разклащайте буркана всеки ден. Това ще освободи канеленото масло от базовото масло.
5. След три седмици, маслото от канелените пръчки ще бъде напълно освободено и ще бъде оформено като канелено масло. С помощта на парче марля или подобен материал, прецедете.
6. Поставете канелено масло в тъмна бутилка и го съхранявайте на хладно и сухо място.

Ползи за здравето на канелено масло

Диабет

Добавете 1 капка от маслото към храна, след като е сготвена. Един добър начин да го използвате е да се добавя по една капка в салатата. Консумирането на само 1 капка етерично масло от канела, осигурява хранителни вещества от канелата. То помага за понижаване  нивата на кръвната захар и има стимулиращ ефект върху панкреаса.

Предпазва бъбреците

Етеричното масло от канела има защитен ефект върху бъбреците. Може да защити бъбреците от увреждане от токсините в околната среда и да намали обема им на работа.

Инфекции на пикочните пътища

Жените са особено податливи на инфекции в пикочно-половата система, въпреки че това засяга и мъжете. Тези инфекции обикновено са бактериални или гъбични. Те могат да бъдат лекувани чрез вземането на топла вана с етерични масла в нея. Използвайте етерични масла като канела, евкалипт и чаено дърво. Добавете 10-15 капки в тази водна баня. Тя осигурява бързо облекчение от такъв вид инфекции в рамките на няколко приложения.

Артрит

Етерично масло от канела се използва с други антиревматични етерични масла, за направа на масажни масла. Добавете 4-5 капки масло от канела в базово масло като синапено масло. Затоплете маслото внимателно. Сега масажирайте болезнената става с тази комбинация от масла. Редовен масаж, веднъж дневно осигурява бързо облекчение от артрит.

Депресия

Ароматът на канела вдъхновява сетивата. Вдишайте директно от шишето с масло за около 1 минута. Този топъл аромат успокоява ума и помага на човек да преодолее негативните чувства.

Автор: Erica

Източник: http://blogs.naturalnews.com/homemade-cinnamon-oil-protects-kidneys-cure-diabetes-great-aphrodisiac/

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *