(NaturalNews)

С име като „драконов плод“, как може да не го ядем или най-малкото да се изкушим? Екзотично-изглеждащият плод е известен още като „питая“, „питахая“, „па-ни-ни“, „цвете на настроението“ и „ягодова круша“, с пъстра колоритна вътрешност и лющеща външна обвивка, той има прекалено добри здравни ползи, за да бъдат пропуснати.

Някои може да го пропуснат, заради люспестия му външен вид, като на кактус. 

Така че, защо да не опитате нещо ново? Драконовите плодове може да имат „изразително“ име с един също толкова смел изглед и си струва да се насладим на ползите за здравето, които предоставят.

Ползите за здравето от драконовия плод

Загуба на тегло

С едва 60 калории в един малък драконов плод, той е идеален за тези, които следят теглото си. Освен това, макар да има 14 грама въглехидрати, те са здравословни, непреработени, пълни с хранителни вещества, които няма да допринесат за увеличаване на теглото.

Намален риск от заболявания, като рак

Драконовият плод е богат на витамин C, антиоксидант, който е известен, че помага за премахване на свободните радикали. Всъщност, той има три пъти повече витамин C от морковите. Тъй като клетките са защитени от увреждащ стрес, тялото е по-добре защитено от заболявания, като рак и сърдечно-съдови заболявания.

По-добро здраве на костите, мускулите и нервите

Високото съдържание на калций в драконовите плодове е довело Организацията на обединените нации по прехрана и земеделие да се отнасят към тях, като храна с висока хранителна стойност. Храни с добри количества на калций са показали, че играят роля за подобряване  функционирането на нервната система и поддържане здравината на костите.

Помагат в борбата със запек

Семената на драконовите плодове имат слабителен ефект, което ги прави идеална естествена алтернатива при сблъскване със запек.

Насладете се на ползите за здравето от драконовия плод! Обикновено те се консумират сурови, но много хора им се наслаждават в шейкове или ги използват  в други творчески начини за приготвяне на храна.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Raw Michelle

By admin

2 thoughts on “Драконов плод: храна с невероятни ползи за здравето”
  1. Уникално растение, предлагам резници oт Питахая, и малки вкоренени растения, на символична цена 🙂

Напиши коментар

Добави обява

×
×