(NaturalNews)

Нарича се „четене“, и повечето хора не го правят, докато пазаруват в магазина за хранителни стоки.

През последните 100 години, храните са се развили извънредно!

С изключително голям скок в общото население на света (сега възлизащо на над 7 милиарда души), е нужна повече храна, за да се нахранят  масите, но с това идват и множество недостатъци по отношение на качеството на храните.

В днешно време милиони хора вече не ядат „истинска храна“; по-скоро консумират „продукти като храни“ – фалшиво ароматизирани, измамно оцветени, химически наситени стоки, които са проектирани да имат определен вкус и да изглеждат по определен начин.

Така че, какво можем да направим?

Ако не можете да го прочетете, не го яжте!

Това е универсално правило, което всички хора трябва да прилагат, когато пазаруват храна, и най-добрата част е, че това отнема само около пет секунди.

Ето процеса:

• Вземете един артикул в магазина.

• Обърнете този продукт обратно.

• Прочетете списъка със съставки.

• Поставете продукта в дадена категория. Ако е трудно да се разбере какво е отпечатано на етикета за съставки, не го купувайте. Ако го виждате като „истинска храна“, считайте го за здравословна покупка.

Ако списъкът със съставки прилича на някакъв вид химически списък за научен експеримент, това не би бил добър избор.

Ключът тук е да се запази избор на истинско качество (истинска храна) – думи, които са лесни за разбиране, например, органично пиле, вода, органична целина, хималайска сол, масло от хранени с трева животни, кокосово масло и органични бадеми. Лесно е да се види, че тези видове съставки са лесни за разпознаване и са еднакво добри за поддържане на оптимално здраве.

Чрез прилагането на този трик потребителите могат да започнат да филтрират нездравословната храна, която се обработва трудно от тялото. От добавки като мононатриев глутамат (MSG) до вредни химически оцветители за храни, човек ще открие, че поддържането на избор от чисто качество, в крайна сметка, може да доведе до оптимално здраве, ако започнат да се четат съставките в етикетите вместо да се „броят калориите.“

Логично погледнато, ако цялостното търсене за преработени храни спре, хранителните производители ще трябва да спрат производството на тези видове продукти. Ако обществото изисква здравословна селекция, ще последва здравословна храна…

Наистина е толкова просто.

Казвайки това, проблемът все още сочи към потребителите. Ако търсенето остава високо, производството ще продължи – промяната започва с това, какво се търси.

Помислете за това…

Човешкото тяло предпочита това, което може да разпознае, а в този случай, това ще се отнася до реална, здравословна органична храна.

Когато в сместа са хвърлени преработени и консервирани продукти, в известен смисъл, на тялото ще му бъде трудно да се справи с такъв наплив.

Процентите на заболяванията са до небето. Хората умират от много предотвратими условия. Затлъстяването е по-често днес, отколкото преди 100 години, а голяма част от това е свързана с избора на храни.

Всички се свързва с избора, който правят хората, и ако съответно трябва да се реши и да се справим с този проблем, всички ние трябва да променим начина, по който купуваме и ядем храна.

Чрез поддържане на избор на чисти и естествени храни, обществото, като цяло, може да започне да се възползва от предимствата на водене на чист и естествен начин на живот.

Това работи!

Запомнете, че няма магически хапчета за здравето, но има умни решения.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Joey Cardillo

Превод от английски на български

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *