(NaturalNews)

Ракът на простатата е един от водещите убийци сред мъжете над 60-годишна възраст. Този вид рак може да стои в продължение на много години, без да бъде открит и без да причинява никакви сериозни проблеми. Въпреки това, той може да стане много агресивен и бързо да се разпространява и в други части на тялото. Когато това се случи, лечението може да бъде много трудно. Но има и добри новини. Доказано е, че ежедневното бързо ходене намалява риска от рак на простатата.

Рисковете от развитие на рак се увеличават с възрастта

Известно е, че възрастта е един от основните фактори за появата на рак на простатата при мъжете. Научно, мъжете, които са над 60 години са по-склонни към тази смъртоносна болест, отколкото тези под тази възраст. Заболяването може да се открие много лесно, когато човек наближава 70-те години. Други фактори, показани от изследванията, които влияят за развитието на този вид рак са посочени по-долу.

Мъжете, които са с наднормено тегло са по-склонни  към рак на простата. Наследствените фактори също играят ключова роля. Генетика и генни мутации в семейството са идентифицирани да причиняват рак на простата. Друг фактор е голямата консумация на млечни продукти с високо съдържание на мазнини и червено месо. За да се бори успешно, човек трябва да приема повече плодове и зеленчуци. Хроничен простатит, сексуално предавани инфекции, алкохол и пушене също са били споменати от много изследвания като фактори, които правят хората по-податливи на рак на простатата.

Ежедневно бързо ходене

Ежедневно бързо ходене и упражнения могат да окажат широко влияние върху прогнозата за рак на простатата. В идеалния случай, човек, който се занимава с някакъв вид висока физическа активност е с един от най-ниските рискове от развитие на рак на простатата в сравнение с мъжете, които всъщност не се упражняват. В други открития, мъже с тумори на простатата, които имат по-правилни кръвоносни съдове имат по-добра прогноза в сравнение с мъжете с тумори на простатата, които имат неправилни кръвоносни съдове. Вървенето също се споменава, че допринася до голяма степен за това колко са правилни кръвоносните съдове на човек. Изследванията са показали, че мъжете, които са съобщили, че вървят с бързи темпове, са имали по-правилно оформени кръвоносни съдове в сравнение с мъжете, които ходят с по-ниско темпо.

Заключение

В крайна сметка, не съществува ефективен начин, който може да се използва, за да предпази от този вид рак. Въпреки това, редовната физическа активност може да бъде един от най-добрите начини, които могат да се предприемат. Дори хора, които вече са били лекувани от този вид рак са с по-малка вероятност да имат по-агресивен рак на простатата, ако се упражняват по-често. Ако научните открития са нещо, което трябва да следваме, тогава мъжете трябва да започнат бързо ходене, да ядат повече зеленчуци и да се упражняват редовно, за да се предпазят от рак на простатата.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Yanjun

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×