(NaturalNews)

За някои читатели, най-вероятно заглавието на тази статия звучи като сбъдната мечта. Но преди да се отправите към магазина за кег, четете нататък.
Според британския вестник The Independent, „Сухият Януари“ в страната, всъщност може да прави повече вреда на населението, отколкото добро, казва един експерт, който е казал, че редовното пиене през периода след нова година ще има много повече ползи, отколкото спирането на алкохола напълно.

„Добре известно е, че пиенето на твърде много алкохол може да предизвика сериозни здравословни проблеми“, казва д-р Чарлз Бамфорт от Университета на Калифорния, Дейвис. „Много хора не осъзнават, че пиенето в умерени количества има значителни ползи за здравето, и че умерените пиячи имат по-дълга продължителност на живота в сравнение с тези, които не пият.

„Редовният умерен прием на алкохол е полезен за сърцето и кръвообращението,“ добавя той.

Бамфорт, автор на книгата Бира, Здраве и Хранене, подчертава обаче, че само защото може да сте взели месец почивка от пиенето не означава, че можете да пиете прекомерно за остатъка от годината.

По-добре с компания, отколкото пиенето сам

„Ключът е малко и често,“ подчертава Бамфорт. „Сериозно грешите, ако смятате, че един месец без пиене ще ви предпази от последиците от прекомерната употреба на алкохол за останалата част от годината. Най-добрият съвет е да се пие умерено през цялата година.“

И, както може да се очаква, не става въпрос само за количеството, което пиете, но също и какво пиете. Бамфорт казва, че бирата – и по-специално, истинският ейл – предлага редица хранителни ползи.

Той казва: „Хубавото на бирата е, че тя е с ниско съдържание на алкохол и  се вари от естествени суровини, така че е добър източник на важни хранителни вещества, като антиоксиданти, витамини от група В и диетичен силиций, който насърчава здрави кости. Всъщност бирата е била известна като течен хляб“.

Базираната във Великобритания Кампания за Истински Ейл или CAMRA, приветства доказателствата.

„Ползите за здравето от умереното пиене могат да обяснят защо срещаме толкова много хора, които се наслаждават на здравословно пенсиониране и все още обичат да ходят за по халба бира в местния бар,“ казва председателят на CAMRA Колин Валентин. „Доказателствата показват също, че социализацията има значителни ползи за здравето и благосъстоянието. Много по-добре за вас да споделяте по бира с приятели в кръчмата, отколкото да си седите у дома и да пиете сами.“

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: J. D. Heyes

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×