(NaturalNews)

Хармонията в тялото на човек, означава, че има няколко механизми за обратна връзка, които ви предупреждават, че нещо не е наред. Често наричаме тази обратна връзка „симптом“, и вместо да я оценим и потърсим лек за дисбаланса, често искаме да унищожим механизма, който изпраща сигнала. Това е еквивалент на спиране на електрическата верига към детектора за дим, за да не се дразним от звука, докато гори огънят.

Ако наистина искате да премахнете хроничната болка, има някои фундаментални изисквания, които трябва за бъдат следвани. В допълнение към това, човек трябва да е наясно с естествените болкоуспокояващи, които могат да предоставят помощ, докато правим прехода към начин на живот, лишен от физическа болка. Заедно, те могат да ви помогнат да премахнете хроничната болка през 2015.

Да започваме.

Елиминирайте храни и дейности, които допринасят за хронична болка

Трябва да елиминирате напълно следните храни за най-малко 60-90 дни. Всички тези храни са силно намесени като фактори за хронична болка, поради токсичния им товар или факта, че са трудни за храносмилателната система.

– Всички форми на захар (включително плодове с висока захар);
– Пшеница и всякакви храни, съдържащи глутен, както и всички брашнени продукти;
– Всички форми на мляко и млечни продукти (с изключение на масло от хранени с трева животни, в умерени количества);
– Всички форми на алкохол;
– Свинско;
– Кофеин (в кафе, сода и черен чай);
– ‘Мръсна’ морска храна (като скариди, миди, омари, раци и някои видове сьомга);
– Фъстъци, ядки и семена, които не са накиснати;
– Бобови растения;
– Неферментирали соеви продукти, които не са органични;
– Всички царевични продукти;
– Продукти от рапица, които не са органични;
– Оцет (задръжте ябълковия оцет);
– Храни, като домати, патладжан и картофи;
– ВСИЧКИ силно преработени и/или неестествени съставки (като нитрати, мононатриев глутамат (MSG), високофруктозен царевичен сироп (HFCS), Терт-Бутил хидро квинол (TBHQ), изкуствени подсладители, изкуствени аромати, изкуствени оцветители, транс-мазнини, малтодекстрин).

В допълнение към тези храни, избягвайте ЕМП, хроничен стрес, живак (в зъбни пломби и ваксини), пиене от пластмасови съдове и силно замърсени открити и закрити помещения.

Изберете прочистващи храни и дейности, които помагат за елиминиране на хронична болка

Има множество добри храни, които могат да помогнат за премахване на хронична болка, но са често пренебрегвани в подкрепа на по-обработени и пристрастяващи храни (поради което хроничната болка е толкова разпространена). Въпреки това, ако сте достатъчно решени и направите следните храни и напитки поне 70% от вашата диета, можете да очаквате хроничната болка да бъде облекчена. Тези храни и напитки включват:

– Зеленолистни зеленчуци;
– Кръстоцветни зеленчуци като броколи, карфиол и зеле (леко задушени за тези със сериозни проблеми с храносмилането или щитовидната жлеза);
– Чесън;
– Лук;
– Морски зеленчуци;
– Плодове;
– Лимони и лайм;
– Зелени ябълки;
– Люти чушки;
Джинджифил;
Куркума;
Кайен;
– Кокосово масло и кефир;
– Водорасли (хлорела и спирулина);
Коноп;
– Алое Вера;
Чиа (напоена);
– Ферментирали зеленчуци;
– Чиста вода;
– Билкови чайове.

Това със сигурност не е пълен списък, но е страхотен списък с основните храни за включване за повечето хора, които страдат от хронична болка. В допълнение към тези храни, не забравяйте да се заземявате, получавайте достатъчно витамин D и есенциални мастни киселини, овладявайте стреса и прекарвайте повече време на чист въздух.

Използвайте силни, естествени болкоуспокояващи

По време на вашия преход към начин на живот без болка, е важно да  съставите  план с Вашия лекар, който може да намали и елиминира нуждата ви от рецепти и лекарства. За щастие, има няколко естествени болкоуспокояващи, които могат да намалят и премахнат възпаления, особено в комбинация с храните и факторите в начина на живот, споменати по-горе.

Важно е да се разбере, че хроничната болка може да се дължи на голямо разнообразие от фактори, но следването на тези препоръки ще ви осигури подход за системно намаляване на хроничната болка, така че можете да се насладите на по-щастлива и по-здрава 2015 г.

За списък с някои от най-добрите естествени болкоуспокоителни и как да получим едно чудесно начало на новата година, разгледайте 3 Естествени болкоуспокояващи, които са мощни, колкото лекарства, но без странични ефекти.

 

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Derek Henry

By admin

One thought on “Елиминирайте хроничната болка през 2015 г.”
  1. Добре написано, донякъде вярно и… неизпълнимо! Само супер здрав индивид може да оцелее, след като трябва "най-малко 60-90 дни" да е на вода, чесън и куркума… А що се отнася до "заземяването", не го правете, а приземете съветващият Ви!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *