(NaturalNews)

Пролетта е зад ъгъла и със затоплянето на времето никой не иска да се занимава с продължителна конгестия от различните зимни алергии, кашлица и простуда. Конгестията може да бъде нещо повече от физическото натрупване на течности, които причиняват главоболие, затруднено дишане, постназална секреция и кашлица. Тя може също така да предизвика мозъчна мъгла, умора, депресия и други засягащи организма ефекти. По-долу са изброени три много различни естествени подходи, за да помогнете на тялото си да изчисти задръстванията.

N-ацетил цистеин (NAC)

Едно мощно муколитично е N-ацетил цистеин (NAC), което е производно на аминокиселината L-цистеин. Поради високата концентрация на сулфхидрилни групи в NAC, той е в състояние да прекъсва дисулфидните връзки на мукуса, като го прави по-малко вискозен (лепкав), тънък и лесен за изчистване. N-ацетил цистеинът също е една от три аминокиселини, които се комбинират, за да направят Глутатион, мощно основно хранително вещество и антиоксидант с афинитет към белите дробове и черния дроб. Той участва в синтезата и възстановяването на ДНК, подобрява и рециклира витамини, блокира свободните радикали, засилва имунната система, защитатава органите и е мощен детоксикатор на вредни съединения, като ацетаминофен и тежки метали.

Парна инхалация

Това е едно чудесно, традиционно народно лекарство, което наистина работи. Всичко, от което имате нужда е вряща вода, чаршаф, голяма купа, място за седене и избора ви на етерични масла. Маслото от евкалипт е особено полезно за разграждане и експулсиране на мукус. Други етерични масла, като розмарин, лавандула и салвия са лични фаворити, които добавят антибактериални, успокояващи тъканта, засилващи кръвообръщението и успокояващи ефекти. Етеричните масла са мощни съединения и трябва да се използват внимателно за избягване на раздразнения. Първоначално не използвайте повече от общо шест капки етерични масла, за да се прецени чувствителността.

Първо организирайте мястото за сядане, където, когато се наведете над купата, лицето ви ще бъде на около 60 см от повърхността на водата. Уверете се, че купата е добре поставена, за да избегнете разливания и изгаряния. Изсипете вряла вода в купата и добавете няколко капки от етерични масла. След това седнете и се наведете над купата (приблизително на 60 см разстояние) и наметнете чаршаф или кърпа над главата си, за да задържите парата. Затворете очи и поемайте дълбоко въздух само за пет до 10 минути. Ако започнете да чувствате прегряване, раздразнения по кожата или очите или някакво неудобство, веднага махнете покривалото, изправете се и дишайте нормално далеч от парата. Изплакнете кожата или очите, ако са раздразнени. Също така, опитайте се да добавите няколко капки от етерични масла към горещ душ за по-леко насочен и облекчаващ конгестията ефект.

Традиционна Китайска Медицина

И накрая, от гледна точка на традиционната китайска медицина (ТКМ), храчките и влагата могат да се проявят като мозъчна мъгла, умора, отслабнали тежки крайници, виене на свят, лош апетит, изтръпване, промени в изхожданията и дори депресия. За щастие, ТКМ също осигурява множество възможности за превенция, лечение и облекчаване на тези симптоми. Акупунктура и самостоятелна акупресура може да осигури голямо облекчение, докато работите, за хармонизиране на системата. За конгестия на синусите могат да бъдат притиснати местните точки като Дебело Черво 20, Пикочен Мехур 2 и Стомах 3. Добавяне на точки като Бял Дроб 1 , Рен 17 и Бял Дроб 5 могат да помогнат за изчистване на гърдите. За по-системни храчки може да бъде полезно натискането на Далак 9, Стомах 36 и Стомах 40. Допълнителни терапии на ТКМ като мокса, вендузи, гуаша и Туйна масажи и патентни билкови формули също отстраняват ефективно застояли и залепнали храчки.

Общи условия

Индивидите със съществуващите състояния трябва да се свържат с техния лекар или натуропат преди да опитат някои от леченията, изброени по-горе или да променят своята рецепта, добавки или билков режим. Най-добри резултати винаги се постигат чрез свързване с местния натуропат или специалист по акупунктура за специфични процедури, подходящи за вашата уникална система и картина на симптоми.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Lindsay Chimileski

Превод от английски на български

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×