(NaturalNews)

В естествената здравна общност има силно убеждение за една болест, една причина. С други думи, ако тялото се очисти от токсините и получава правилно хранене, то ще се излекува. Всички болести започват на клетъчно ниво. Съществува също и консенсус, че здравето започва в червата. Четири неща са известни за мигрените: те включват съдове, възпаление (нерви и съдове), ниски нива на серотонин, и могат да бъдат причинени от токсичност от тежки метали.

Засилете серотонина

Един от честите симптоми за страдащите от мигрена е спад в серотонина или ниски нива на серотонин преди мигрена. Полезните бактерии в червата произвеждат 80% от серотонина в организма, затова е логично, че здравето на  червата и високи нива на серотонин могат да намалят или премахнат мигрени. За да се постигне това, човек трябва да очисти червата от лошите бактерии и Кандида и да презасели червата с полезни бактерии. Диетата трябва да бъде богата на пребиотични и пробиотични храни.

Намалете възпалението

Възпалението е друг причинен фактор. За да намалите или премахнете възпаление, елиминирайте всички храни, които предизвикват алергична реакция, рафинирани и преработени храни, и яжте храна, богата на естествени омега-3 мастни киселини (мислете за сурови пресни продукти).

Добавки витамини и минерали

В-витамините са от съществено значение за съдовото здраве, нерви и нервна тъкан. Винаги приемайте комплекс от витамини В, а не само един витамин В, за какъвто и да е период от време. Омега-3 маслата помагат на тялото да усвоява B-витамини. Витамин С и витамин D също подпомагат съдовото здраве наред с калций, магнезий и селен.

Токсичност от тежки метали

Хелацията на тежки метали може да помогне много за приключване на битката ви с мигрената. За много хора с отстраняването на живачните пломби приключва тяхната податливост към мигрени.

Джинджифил

Джинджифилът е чудо, когато става въпрос за спиране на мигрена в началото ѝ. Вземете джинджифил при първия знак на предстояща атака (по време на аурата или ако не получавате аури, при първите признаци на болка).

Можете да направите пресен сок от корен от джинджифил и да го пиете като шот или да го добавите към плодов сок (съчетанието на моркови и ябълка е добро с джинджифил). Можете също така да вземате джинджифил в различни форми – но е вероятно пресния корен от джинджифил да бъде най-бионалична форма.

Джинджифилът помага също и при гадене, ако мигрената е вече в ход.

Етерични масла

Етеричните масла от лавандула, мента и босилек намаляват болката от мигрена при вдишване.

Стрес

Стресът е фактор за мигрени, както и за всякакви болести. Важно е да се научите как да се освобождавате от стреса, тъй като хроничният стрес засяга нашата биохимия. Анализирайте своя начин на живот и решете, дали има промени, които искате да направите. Ако искате да въздействате силно върху нивото на стрес, научете се да дишате дълбоко, по правилния начин, без да се замисляте за това. Също така се научете да медитирате и да упражнявате редовно.

Започнете заземяване

Електромагнитните полета (ЕМП) могат да се засилят и дори да допринесат за причиняване на мигрените. Прекарвайте известно време като се заземявате, свързвайки се със земята. Ходете боси или седете на земята отвън.

Най-добрият и най-бърз лек за мигрени

Смръкнете лют червен пипер. Ако мислите, че това звучи твърде болезнено, най-вероятно не познавате болката на мигрените. Но това ще работи много, много бързо.

Заключение

Независимо дали мигрените са редки или чести, болката може да бъде непоносима. Никой никога не трябва да страда от мигрена. Действията, които можете да предприемете, за да премахнате напълно мигрените от живота си са: коригиране на вашата диета, елиминиране на предписаните и други лекарства, балансиране на чревната флора, както и поправяне на нервната ви система. Ако смятате, че диетата ви е чиста и страдате от мигрена, време е да преразгледате това. Първите стъпки за премахване на мигрени са убиване на Кандида и детоксикиране на тялото.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Michael Edwards

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *