Докато търсих естествено средство за инфекция на синусите, се натъкнах на една статия за масло от риган като ефективен антибактериален агент за алергии, синузит, настинки и инфекции. На всеки пет седмици страдах от повтаряща се инфекция на синусите. Подобно на часовник, тя се появяваше в живота ми за около 4 дни, на всеки пет седмици в продължение на почти 18 месеца! Започва със запушен нос през нощта в продължение на няколко дни с алергични симптоми, които се превърщат в инфекция на синусите и симптоми, които имитират  настинка и алергия. Звучи ли ви познато? Опитах всичко, включително антибиотици, ароматерапия, премахване на млечните продукти – но без резултат. Маслото от риган е билков лек, който е бил използван още от времето на Библията. Той е бил широко използван в древна Гърция за много заболявания. Този мощен антисептик се екстрахира от диви ядливи риган видове и е ефективен за унищожаване на широк спектър от фунги, дрожди и бактерии, както и паразити и вируси.

След като веднъж използвах масло от риган, инфекцията си отиде веднъж за винаги. Ето какво направих. Взимах по един капкомер пълен с тинктура, два пъти на ден по време на инфекция. Правих това всеки ден, докато не свърши бутилката, след това си купих повече и продължих използването в продължение на месец. През следващия месец, инфекцията не се върна.

На втория месец продължих режим на поддръжка с няколко капки под езика всеки ден. Когато почувствам, че носът ми започва да се запушва, веднага взимам няколко капки. При болки в гърлото, един капкомер се добавя към чаша с вода и се прави гаргара за кратко.

Министерството на земеделието на Америка открива, че пресният риган има значително по-голяма антиоксидантна мощност от плодове и зеленчуци и може да бъде мощен боец при много заболявания. Предишни изследвания са показали, че антиоксидантите могат да помогнат за борбата с рака, сърдечно-съдови заболявания и инсулт, като защитават клетките и унищожават свободните радикали в организма.

Масло от риган, екстракт от билката, може да действа като ефективен антибактериален агент, според изследователи от Университета на Тенеси. Ан Драгтон, д-р в Университета на Тенеси, микробиолог и член на Съвета на директорите на Националния алианс за безопасност на храните, прилага няколко маринати, направени от растителни етерични масла за прясна риба, вероятно заразена с бактериални патогени. Маслото от риган излиза като най-ефективно при убиване на всички бактерии.

В друго проучване изследователи от Медицинския център на Университета Джорджтаун установили, че маслото от риган инхибира расежа на стафилокок бактерии толкова ефективно, колкото няколко фармацевтични антибиотици.

Ефективно за: синусите, настинки, алергии, бронхиални бактерии, болки в гърлото, гъбички.

 

Автор: Nili Nathan

Източник: http://blogs.naturalnews.com/natural-remedy-sinus-infection-oil-oregano/

One thought on “Естествен лек за инфекция на синусите – масло от риган”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *