В ранната цивилизация, канелата се е използвала за лечение на всичко, от атлетичен крак до лошо храносмилане. Билката канела се получава от кората на вечнозелено дърво, което произхожда от Шри Ланка. Билката има много ползи във всички култури. Изследователи все още проучват ползата от нейната употреба. Канелата подпомага храносмилателната система по различни начини, като например успокоява стомаха, засилва метаболизма, увеличава апетита и облекчава газове.

Канела и храносмилането

Екстракти от канела са използвани за лечение на стомашно-чревни проблеми, като диспепсия, причиняваща газове или стомашно-чревни спазми и помага за успокоение на стомаха. Канелата е в карминативната категория, тъй като съдържа средства, които помагат за разрушаването на газовете в червата. Тези средства са били използвани традиционно за борба с диария, както и сутрешно гадене.

Канелата е ефективна за облекчаване на дискомфорт в коремната област, предизвикан от голямо количество газ, което е показано чрез лабораторни тестове и традиционни употреби. Препоръчително е да се приема топла чаша чай или мляко с една чаена лъжичка канела след хранене. За хора с киселини в стомаха, може да се използва като постпрандиална храносмилателна помощ и за стимулиране на слаб храносмилателен тракт. В същото време, пречи за образуването на повишен газ в стомаха.

Метаболизъм

Чрез своите ефекти върху храносмилането, канелата също е от полза за здравето на човек по по-важен начин, чрез подобряване на глюкозния метаболизъм и стимулиране  производството на естествен инсулин. В допълнение, също така намалява холестерола в кръвта до подходящи нива. Канелата може да се използва за облекчаване  процеса на храносмилането в модерните дни на фона на увеличените промени в начина на живот, които причиняват здравословни проблеми.

Как да използвате канела

Има различни начини за използване на канела, за да се получат нейните храносмилателни ползи. Някои хора предпочитат да я използват като подправка, други я душат, а трети я включват като част от гореща напитка. Начинът на използване на билката зависи от естеството на храносмилателните проблеми и вкуса на пациента. Въпреки това, повечето култури и проучвания показват, че за да се облекчат проблемите с храносмилането трябва да се приема като част от гореща напитка. Можете да включите канела във всякакъв вид храна, не само чай. Душенето и е по-подходящо при настинки или увеличаване функцията на мозъка.

По-лесно е да се използва канела, която е смляна, в сравнение с купуване на кори, които трябва да смилате сами. Има много други прости и вкусни начини, по които можете да използвате канела. Както споменахме, можете да я напоявате в билков чай, ​​като всъщност усилва вкуса на чая. Можете също така да добавите половин чаена лъжичка към неподсладено ябълково пюре, капучино или кафе. Тя също може да бъде част от закуска с овесена каша или всеки друг вид зърнени култури. Поръсете я на филийки или я добавете към масло или крема сирене. Също така върви много добре с различни печени плодове като ябълки и праскови, както и ябълкови и плодови сокове.

Канелата наистина е един естествен начин за подобряване на вашата храносмилателна сила и за отърване от всички проблеми с храносмилането.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Sandeep Godiyal

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×