суроватъчен-протеин-на-прах-пудра-мерителна-лъжица

Суроватъчният протеин е популярна хранителна добавка. Широко използван, заради своите предимства за изграждане на мускули, суроватъчният протеин може да бъде от полза и извън повишаването на мускулна сила. Ето и някои други забележителни здравословни ползи от консумацията на суроватъчен протеин:

1. Помага за намаляване на високото кръвно налягане

Милиони хора по света страдат от високо кръвно налягане или хипертония. Проучванията са установили, че суроватъчният протеин може да помогне за понижаване на високото кръвно налягане, което от своя страна спомага за намаляване на риска от сърдечни заболявания. Проучванията също така установяват, че суроватъчният протеин може да допринесе за намаляване на фаталните инсулти.

2. Насърчава сърдечно-съдовото здраве

Проучванията сочат, че суроватъчният протеин може да инхибира ангиотензин-конвертиращите ензими (АСЕ) по начина, по който антихипертензивните лекарства могат. Освен това е установено, че консумацията на суроватъчен протеин не води до нежелани странични ефекти, за разлика от фармацевтичните лекарства.

Изследователите са открили също, че суроватъчният протеин може да помогне за намаляване на нивата на триглицеридите и LDL холестерола, или на „лошия“ холестерол, както и да повиши нивата на добрия или HDL холестерола – всичко това е добро за сърдечно-съдовото здраве.

3. Помага за предпазване от рак на простатата

Учени от Държавния университет в Охайо откриха, че човешките простатни клетки, третирани с суроватъчен протеин, демонстрират повишени нива на глутатион, антиоксидант, който потиска свободните радикали, причиняващи рак. Натрупването на свободни радикали в тялото е свързано и с много други хронични заболявания, като диабет и сърдечни заболявания. Колкото по-високи са нивата на глутатион в тялото, толкова по-малък е рискът от възпаление и заболяване.

4.Насърчава здравето на храносмилателната система

Храносмилателни проблеми като синдром на раздразненото черво, улцерозен колит, цьолиакия, диария и запек нарастват като следствие от диетата в днешно време. Консумацията на суроватъчен протеин – заедно с ферментирали храни – може да помогне за подпомагане на полезните бактерии, което спомага за регулирането на храносмилателната функция, както и за намаляване на подуване на корема и метеоризъм. Суроватката съдържа също млечна киселина, която спомага за поддържането на оптимална чревна функция.

5. Насърчава здравето на пикочния мехур

Суроватъчният протеин помага за стимулиране на уринирането, което е важна телесна функция за освобождаване на отпадните продукти и токсините в тялото. Този почистващ ефект също помага за изцеление и предотвратяване на инфекции на пикочния мехур и дори рак на пикочния мехур, който е на 10-то място по рак по света.

6. Подпомага функцията на бъбреците

Твърде много сол в системата може да накара тъканите на тялото да задържат течности, което може да доведе до отоци в краката, глезените, пръстите на ръцете, клепачите и вътрешните органи. Остеоартрит, ревматизъм, екзема и проблеми с бъбреците също могат да възникнат от излишък от урея и други токсини или отпадни продукти в организма.

Суроватъчният протеин е богат на калий, който може да помогне за освобождаването на излишната сол и вода от тялото, без да причинява минерален дисбаланс (за разлика от химичните диуретици). Както бе споменато по-горе, суроватката помага да се изхвърлят токсините, което помага на цялата система да работи по-ефективно.

Освен забележителните си ползи за здравето, суроватъчните протеинови добавки са достъпни и нямат вредни странични ефекти. Суроватъчният протеин се предлага под формата на прах, който лесно може да се смеси в любимите ви коктейли, шейкове или зърнени храни.

Независимо дали сте страстен любител на здравето и фитнеса или просто обичате да тренирате от време на време, суроватъчният протеин може да бъде отличен партньор за тренировка.

Автор: Janine Acero

Източник: https://www.naturalnews.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *